Idén is őrzik a hagyományokat Konyáron

Konyár – Az idei évben immár 19. alkalommal rendezik meg a hagyományőrző napokat és Kárpát-medencei aratófesztivált pénteken és szombaton Konyáron.

A programsorozat pénteken 16 órakor kiállítással kezdődik, amely a település körüli szikes élővilágot mutatja be. Szintén délután 4 órától keresik Konyár legjobb rodeósát, a vállalkozó szelleműek bikát „lovagolhatnak meg”. Este erős emberek tartanak bemutatót, s rockzenekarok adnak koncertet.

A szombat igazi programkavalkádot ígér. Reggel 8 órakor kezdődik az aratóverseny a Kecskó-dűlőben, ahová a Karpát-medencéből, Gyimesközéploktól Zentáig érkeznek csapatok, 11 órától pedig gőzhajtású cséplőgéppel tartanak bemutatót. Ez idő alatt a művelődési ház parkjában pedig gasztronómiai különlegességek főnek majd, többek között bivalyhús-főzőversenyt szerveznek, s a honfoglalás kori magyarok életmódja is megismerhető lesz. A nagyszínpadon bábelőadásokat láthat a közönség, illetve hagyományőrző csoportok váltják egymást. 21 órától az Örökség zenekar lép színpadra.

HBN