Idén is Nánáson ünnepelnek a vadászok és a vállalkozók

Akt.:
Idén is Nánáson ünnepelnek a vadászok és a vállalkozók
© Fotó: Égerházi Péter
Hajdúnánás – Többször terítékre került a készülő vadászati törvény is, amely új fejezetet jelenthet a vadgazdálkodásban is.

A hajdúnánási gyógyfürdő területén ma rendezett megyei vadásznap már a 24. a sorban, és második alkalommal van a városban. Először tavaly adott otthont a több ezer vendégnek, és annyira jól vizsgázott, hogy Hortobágy után Nánás lehet hosszú időre a vadászünnep helyszíne.

A program egy nemes hagyománnyal kezdődött most is, az elejtett vadak terítéke előtt kalaplevéve tisztelegtek a megjelentek, az albertirsai Pipacs Vadászkürt Együttes pedig a szokásokhoz híven minden fajt külön-külön búcsúztatott el.

A hivatalos megnyitón mind Forgács Barna, a megyei vadgazdálkodók és vadászok szövetségének elnöke, mind Jakab István, a MAGOSZ elnöke a készülő vadász és vadgazdálkodási törvény fontosságáról beszélt. Mindketten kiemelték, azt csak hosszas egyeztetés és minden szereplő korrekt együttműködésével lehet olyanra formálni, amely megfelel a vadgazdálkodóknak, a vadászoknak és természetvédőknek egyaránt.

A 13. megyei vállalkozók napjával közös programokon, illetve a főzőversenyen a vadászok és hozzátartozóik mellett horgászok és megyei termelők is részt vesznek. A szervezők mintegy négyezer vendéggel számolnak.
hirdetés