Idén is megnyílnak a Sportuszoda kapui

Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: HBN archív
Debrecen – Idén is megrendezik Debrecenben a Magyar Úszás Napját. Június 21-én, szombaton egy napra megnyitja kapuit a Debreceni Sportuszoda.

Ezen a napon az Európai Úszószövetség (LEN) valamennyi tagországában megrendezik “Az úszás napját”, amelynek célja az, hogy a lehető legtöbben mozogjanak és próbálják ki a vizes sportágak egyikét vagy akár mindegyikét.

A Debreceni Sportuszoda június 21-én 8.00 órától 16.00 óráig ingyenesen látogatható. A Debreceni Sportcentrum szervezésében reggeltől estig színes programok, sportági bemutatkozók és a FINA Világbajnokság jegyében 2021 méteres “teljesítménytáv” is várja a mozogni vágyókat.

Június 21. eseményei a – Nyíltvízi Európa Kupa egyik állomásának otthont adó- Balaton vize mellett az egész országra kiterjednek. A hivatalos nevén “Samsung Olimpiai Úszófesztivál – Magyar Úszás Napja” rendezvénysorozatához már tavaly is csatlakozott Debrecen, akkor mintegy hétszázan csobbantak a Sportuszodában. Sokan először próbálták ki a népszerű cívisvárosi létesítmény szolgáltatásait.

dbsportcentrum.hu