Idén is lesznek Swinges estek

Swing-esteket szervez a nyáron a Budapest Jazz Orchestra (BJO). Vasárnap lesz az első előadás a Budai Várban lévő Hilton Dominikánus udvarán, Zsédenyi Adrienn (Zséda) lesz a vendégelőadó.

Az énekesnő a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy mindin nagy élmény egy big banddal fellépni, hozzá közel álló swinges dallamok csendülnek majd fel vasárnap.

Három koncertet szerveznek

A swing-estek sorozatban három koncertet szerveznek. Az első most vasárnap lesz, és a Budapest Jazz Orchestra Zsédenyi Adriennel kiegészülve szólaltat meg különböző swinges dallamokat. Az énekesnő elmondta, hogy az általa kedvelt Duke Ellingotn szerzeményeiből is bekerülnek majd az összeállításba. Zséda beszélt arról is, hogy mindig nagy élmény számára egy big banddel koncertezni, a BJO ráadásul egy nemzetközi szinten is elismert zenekar. Ez a fellépés nem tekinthető kikacsintásnak, hiszen közel áll hozzá ez a műfaj, és szerepel a tervei között egy ilyen lemez megjelentetése is- mondta.

Augusztusban további két koncert lesz: 4-én Bereczky Zoltán, 16-án pedig Charlie lesz majd a Budapest Jazz Orchestra vendége.