Idén is lesz Hajdúhét, csak kicsit másképp

Idén is lesz Hajdúhét, csak kicsit másképp
© Fotó: HBN-archív
Hajdúböszörmény – Az összművészeti fesztivál sok évtizede nyárzáró program a Hajdúságban.

A korábbi évekhez képest lesznek változások a hajdúváros talán legjellemzőbb programjában, a Hajdúhétben, s annak helyszíneiben – fogalmazott Fórizs László alpolgármester sajtótájékoztatón. Erre azért is volt szükség, hogy a Hajdúhét keretein belül megrendezendő Hajdúsági Expo, illetve a Traktorhúzó Európa Kupa még nagyobb hangsúlyt kapjon. A Hajdúhét és az expo is hatalmas érdeklődés mellett zajlik, így a szervezők elkerülnék a párhuzamosságokat, s azt, hogy választani kelljen egyes programok között.

Zsadányi Zsolt, a Szabadhajdú Nonprofit Kft. ügyvezetője az augusztus 14. és 19. közötti rendezvénysorozattal kapcsolatban hangsúlyozta, hogy olyan programcsomagot igyekeztek összeállítani, amelyből minden korosztály kedvére válogathat. Az expo, illetve a traktorhúzó ideje alatt csak délutáni, illetve esti programokkal készülnek a szervezők, éppen azért, hogy aki kíváncsi ezekre, az oda látogathasson ki. Bővül a rendezvény területe is, hogy komfortosabban érezzék magukat a vendégek. Újdonság, hogy az érdeklődők bérletet is vásárolhatnak a Hajdúhét programjaira. A böszörményiek ezt ötven százalékos kedvezménnyel tehetik meg – emelte ki.

Kiállítás, koncert, régiségvásár, vásári forgatag, vidámpark, főzőverseny, játszóház, sport, színház, lovas rendezvény várja az érdeklődőket, emellett olyan neves előadók lépnek fel esténként, mint Tóth Gabi, Aznaposok, Magashegyi Underground, Kállay -Saunders András, Szabó Balázs bandája, Caramel és még sokan mások.

HBN​