Idén is komfortos lesz a debreceni Campus Fesztivál

Akt.:
Idén is komfortos lesz a debreceni Campus Fesztivál
© Fotó: HBN archív
Debrecen, 2015. április 17., péntek (MTI) – Idén is az ország legkomfortosabb fesztiválja címet “pályázza” meg a debreceni Campus Fesztivál – közölte fesztivál szóvivője az MTI-vel.

Bakó Csaba elmondta: a Nagyerdei Stadion környezetének köszönhetően az Artisjus-díjas kelet-magyarországi rendezvény hazai viszonylatban a legszínvonalasabb fesztiválhelyszín, ahol tavaly már több mint hetvenezren szórakoztak.

A húszhektáros terület infrastrukturálisan jól felszerelt: a WC-k, mosdók, sétányok és szökőkutak mellett ott van a látványos stadion, benne a több mint ezer négyzetméteres egyedülálló buli-arénával, és a kulturális programok centruma, a fesztivál emblémájaként is ismert, frissen felújított 100 éves Víztorony.

A programkínálat teljes, a markáns névsorban olyan ismert előadók szerepelnek, mint a brit drum and bass DJ és zenei producer Wilkinson, nagyszabású koncertet ad Ákos, a Tankcsapda és a Quimby, valamint a nagyerdei rendezvényre érkezik a holland dzsesszdíva, Caro Emerald és a legenergikusabb brit zenekar, az Enter Shikari is – sorolta a szóvivő.

A Campus Fesztivált 2008 óta Kelet-Magyarország legnagyobb nyári fesztiválja, amely az elmúlt hét év alatt tizenöt ezres helyi rendezvényből hetvenezres, országos jelentőségű fesztivállá nőtte ki magát.


Fotó: HBN archív Fotó: HBN archív ©

Az évről évre növekvő látogatói adatok mellett a rendezvény sikerét több szakmai díj is bizonyítja: 2009-ben hivatalos városi nagyrendezvény rangot kapott, 2014-ben az év könnyűzenei produkciója kategóriában elnyerte az Artisjus-díjat, 2012-ben és 2014-ben a látogatók a legnépszerűbb debreceni rendezvénnyé választották meg.

A fesztivált idén július 22-től július 26-ig rendezik meg.

– MTI –