Sport - Foci

2008.04.15. 10:40

Nyíregyháza-Diósgyőr labdarúgó mérkőzés - a miniszterhez fordul egy szocialista képviselő

<p>Írásbeli kérdést nyújt be kedden Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszterhez Varga László (MSZP) országgyűlési képviselő a szombat esti Nyíregyháza-Diósgyőr labdarúgó mérkőzésen történtek miatt - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a képviselő.</p>

Varga László elmondta: a helyszínen nézte végig a meccset, illetve az utána történt incidenst is, és másképpen látta az eseményeket, mint ahogy azt a rendőrség kommunikálta.

Mint azt a Független Hírügynökség hírül adta, a DVTK szurkolói a meccs lefújása után rárontottak a biztosításra vezényelt 22 rendőrre, akik gumibotokkal és gázspray-vel fékezték meg és szorították vissza a feldühödött drukkereket. Összesen hét embert állítottak elő. Egy petárdát hajigáló szurkolót gyorsított eljárásban ötvenezer forint pénzbüntetéssel sújtottak. A többieket, akik a stadionban törtek-zúztak, verekedtek és a rendőröket hajigálták, garázdaság miatt vették őrizetbe. Két szurkolót súlyos sérülésekkel vittek kórházba, és két rendőr is megsérült - ők könnyebben.

Varga László a Független Hírügynökségnek elmondta: mindössze 20 méterre állt az eseményektől és ő azt látta, hogy nem csak a rendbontókat, hanem azokat az embereket is "intézkedés alá vonták a rendőrök, vagyis gumibotozták és gázspray-vel lefújták", akik arra vártak, hogy kiengedjék őket a stadionból és akiknek nem volt helyük máshol állni.
Varga szerint ráadásul az nem szakszerű rendőri intézkedés, amelynek hatására eltörik az egyik szurkoló arccsontja. Draskovics Tibornak 30 napja van arra, hogy válaszoljon Varga László írásbeli kérdésére.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!