Idén is debreceni a Felfedezett

Idén is debreceni a Felfedezett
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács „Felfedezettjeink” különdíját vehette át a hétvégén Budapesten rendezett ünnepségen Katona Tamás, a Debreceni Egyetem informatikus doktorandusz hallgatója.


A mostani a harmadik alkalom, hogy az egyetem által felterjesztett tehetséges hallgató érdemli ki a „Felfedezett” címet.

Katona Tamás már általános iskolás korában beleszeretett a számítástechnikába, és ebből a „kapcsolatból” mind a mai napig nem tudott, és nem is akar kilépni. A Debreceni Egyetemen mérnök informatikusként végzett, majd mesterszakon programtervező informatikus diplomát szerzett.

– Régi vágyam, hogy az informatikát az orvostudomány szolgálatában alkalmazzam, így nem véletlen, hogy tavaly az informatika az orvosi-biológiai kutatások segítésében témakörben kezdtem meg PhD-tanulmányaimat az egyetem informatikai doktori iskolájában – mondta az unideb.hu portálnak Katona Tamás a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács pályázatának március 25-i ünnepélyes eredményhirdetését követően.

Fotó: unideb.hu Fotó: unideb.hu ©

A díjhoz tartozó pénzjutalmat jótékony célra, a Damján Tábornak ajánlotta fel, akik nyaranta fogyatékkal élő gyereket táboroztatnak Debrecenben.

– Többször szerettem volna önkéntes munkát végezni az általuk szervezett táborban, de valahogy mindig közbejött valami. Így más módját kerestem annak, hogy segíthessem a munkájukat, és ez a támogatás, remélem, talán másoknak is ösztönzést adhat – hangsúlyozta a díjazott.

Katona Tamás – akinek doktoranduszként sem szakadt meg a kapcsolata a Debreceni Egyetem Tehetséggondozó Programjával – jelenleg a Hatvani István Szakkollégium szakcsoport vezetője, de tagja a Doktoranduszok Országos Szövetségének is.

– A PhD-képzés befejezése, majd a doktori cím megszerzése után szeretnék az orvosi informatika területén elhelyezkedni, és tudásommal az egészségügyet szolgálni – fogalmazott Katona Tamás.

A nyertes prezentáció ezen a linken érhető el.

– Debreceni Egyetem –