Idegtépő meccsen lett harmadik a DHK

Idegtépő meccsen lett harmadik a DHK
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Jevgenyij Muhin fiai a hosszabbítás után vehették át a bronzérmet a Magyar Kupában.

A selejtezőbeli remeklésének köszönhetően bejutott a jégkorong Magyar Kupa négyes döntőjébe a Debreceni Hoki Klub, melyet a DVTK, a MAC és a Fehérvár társaságában vívhatott meg a hétvégén a budapesti Tüskecsarnokban.

A hajdúságiak az elődöntőt szombaton délután játszották a bajnok DVTK Jegesmedvék alakulatával, azt a találkozót a diósgyőriek nyerték meg 3-1-re, Kaszkov találatára Hajós és Dansereau (2) tudott válaszolni.

Másnap a harmadik helyért korcsolyázott jégre a DHK és a MAC Budapest gárdája. A DHK remekül kezdte a meccset, és 2-0-ra elhúzott, azonban a hátrelévő adok-kapok végül 3-3-as döntetlent hozott. A hosszabbításban a Debrecen mellé szegődött a szerencse és 4-3-ra behúzta a mérkőzést, megszerezve ezzel a bornzérmet a Magyar Kupában.

A kupagyőztes a Fehérvár AV 19 lett.

HBN


A 3. helyért: DHK–MAC Budapest 4–3 (2–0, 1–0, 3–3, 1–0) – h. u.

Tüskecsarnok, 295 néző. V: Haszonits, Mayer, Berger, Sipos

DHK: VAY – Berta, Kiss T., Kaszkov, Karszakov (1), PIATÁK 3 – Raszulov, Hetényi P. (1), Könczei (1), Molnár D., Saluga (1) – Todor, Wéber, Godó 1, Vincze P. T., Tanka – György. Edző: Jevgenyij Muhin

MAC: Arany G. (Bálizs) – Olson, Tokaji (1), McDonald (1), HAYES 1, Saarenpää – Quinn, STIPSICZ 2, Terbócs (1), Nagy K., Silló – Pozsgai, Nagy P., Tóth R. (1), Roczanov (1), Németh A. – Herner, Mestyán, Egyed, Schmál, Németh Á. Edző: Majoross Gergely

Mesterszemmel

Jevgenyij Muhin: – Az elején minden jól ment, de aztán elfáradt a csapat, mert egyre kevesebben vagyunk. Szerencsére a vége is jól alakult.

Majoross Gergely: – Az volt a legnagyobb kérdés, hogy amekkora előnyt adtunk az ellenfélnek, az fogy-e el előbb, vagy az ereje. Sok energiát fektettünk abba a mérkőzés második felében, hogy visszajöjjünk, ami sikerült. Utána viszont egy szerencsétlenül pattanó korong miatt kikaptunk.

hirdetés