Idegenben is győzött a DSZC-Eötvös DSE

Akt.:
Idegenben is győzött a DSZC-Eötvös DSE
Debrecen – A debreceniek az elmúlt heti hazai bajnokverés után ezúttal az NB I-es Fatum Nyíregyháza U21-es csapata ellen léptek pályára idegenben.

Az első szettben Miholecz Melitta nyitásaival négypontos előnyt szerzett a DSZC-Eötvös DSE, de a Fatum 8-nál beérte a vendégeket. Ezután szemre is tetszetősen játszottak a hajdúságiak, már 10:20-ra vezettek, végül nagy meglepetésre 12:25-re nyerték a nyitányt.

A második játszmában fokozatosan elhúztak a vendégek, már 6 ponttal is vezettek, de 17:18-ra felzárkóztak a nyíregyháziak. A végjátékban ismét összeszedték magukat Vojth Ildiék és 19:25-re nyertek.

A harmadik felvonást is a debreceniek kezdték jobban, Fehér Anna Ditta nyitásaival már 4:0-ra vezettek, de aztán kiegyenlítettek a nyírségi fiatalok, majd egy-két pontos előnyre tettek szert. 12:12-re még kiegyenlítettek Domonkos Kittiék, de aztán 6-7 pontos hazai előny alakult ki. Több cserével is próbálkozott a debreceniek edzője, de csak annyi ért el, hogy 2 pontra megközelítették a Nyíregyházát, amely végül 25:21 arányban szépített.

A negyedik szettben 2-3 pontos előnyt harcolt ki a DSZC-Eötvös DSE, de szépen játszott a Nyíregyháza is, ezért látványos labdameneteknek örülhettek a mérkőzésre szép számmal kilátogatók. 17-nél beérték a vendégeket Máté Grétáék, majd 2 pontos előnyre tettek szert. A végjáték nagyon izgalmasra sikerült. Előbb a debreceniek faragták le a hátrány, majd 21:23-ra vezettek. Ezután a nyíregyháziak szereztek 2 pontok és 23:23-ra módosult az állás. Az utolsó két labdamenetet azonban a jobban koncentráló DSZC-Eötvös DSE nyerte, így a hajdúsági hölgykoszorú örömtáncával ért véget a mérkőzés.

FATUM Nyíregyháza – DSZC-Eötvös DSE 1:3 (-12, -19, 21, -23)

Eötvös DSE: Fehér Anna Ditta, Vojth Ildikó, Miholecz Melitta, Domonkos Kitti, Németi Rebeka, Molnár Vivien. Csere: Harmati Andrea, Gulyás Vivien, Barnucz Gréta. Edző: Szombathy András.

A következő fordulóban a DSZC-Eötvös DSE 2018. október 21-én 15 órakor a DEAC csapata ellen játszik a DSZC Beregszászi Pál Középiskolában