Idegenben győzött a DVSE

Idegenben győzött a DVSE
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A debreceni pólócsapat az OB I 8. fordulójában a a BVSC-Zugló otthonába látogatott.

Mindenképpen bizonyítani akart a DVSE, hiszen a fővárosiak október elején elvitték a három pontot a bajnokság első fordulójában. Míg a Debrecen az ötödik, addig a BVSC az A csoport második helyéről várta a 8. fordulót.

Az első találat Szőke Szabolcs nevéhez fűződött, aki alig egy perc elteltével máris bevette a BVSC kapuját. Majd a házigazdák 3-1-re elhúztak, de ekkor Stefan Vidovic szerzett gólt. Az első negyedet debreceni találatok keretezték, végül a csapatkapitány Kállay Márk zárt egy akciógóllal. A két hajdúsági találat között a hazaiak is örülhettek egyszer, így 5-3 állt az eredményjelzőn.

A második nyolc percben remekeltek a debreceni srácok, Boros Tamás két góllal kiegyenlített, majd Stefan Vidovic is betalált. Egy perccel a vége előtt Boros Tamás egy büntetővel megszerezte a vezetést a vendégeknek. A második negyedben Lévai Márton, a DVSE kapusa egy büntetőt is hárított, így neki is köszönhető, hogy a nagyszünetben 7-6-ra a Debrecen vezetett.

A harmadik negyedben folytatódott a debreceni sikerszéria: Kállay Márk, Fejős Róbert és Szőke Szabolcs góljaival már 10-7-re vezettek.

Az utolsó felvonás nagyon izgalmasra sikerült. A hazaiak folyamatosan dolgozták le a hátrányukat, olyannyira, hogy négy és fél perccel a vége előtt mindössze egygólosra olvadt a DVSE előnye. Ezt Dimitrije Obradovic tornázta fel kettőre, egy emberelőnyös szituációt kihasználva. A BVSC feljött ugyan még egy találattal, de így is a DVSE örülhetett a győzelemnek.

Mivel az A csoportban a Debrecen előtt álló Vasas hazai medencében 8-6-ra kikapott az Újpesttől, így már csak két pont választja el a mieinket a negyedik helytől. A következő forduló pedig tökéletes alkalmat kínál ennek a ledolgozására, hiszen éppen a Vasast fogadjuk december 16-án a Debreceni Sportuszodában.

Edzőszemmel

Komlósi Péter: – A csapatom ebben az évben nagyon rendesen dolgozik. Korábban sokszor nem volt szerencsénk. A Kaposvár elleni meccsen saját hibánkból kerültünk nehéz helyzetbe. Mondtam nekik, hogy a sok munka és a tűz, ami most is látszott rajtuk, előbb-utóbb sikert fog hozni. Úgy gondolom, hogy ma nem nekünk állt a zászló, de végül megnyertük ezt a mérkőzést, úgyhogy nagyon boldog vagyok, főleg a srácok miatt. Most visszahoztuk a reményt, hogy elérhetjük a korábban kitűzött céljainkat.

Szűcs Levente: – Az első és az utolsó negyed tetszett. A közte lévőket nagyon elengedtük. Az elején hiányoztak a védések, ezután kapust cseréltünk, ami valamennyit segített, de annyit nem, hogy be tudjuk gyűjteni a három pontot. Megérdemelten nyert a Debrecen.

– dvse.hu –


Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság
A csoport 8. forduló:

BVSC-Zugló – DVSE
10-11 (5-3, 1-4, 1-3, 3-1)

Vezette: Csanádi Zsolt, Petik András

BVSC-Zugló: Györke Zsolt, Czigány Károly (1), Csapó Miklós, Sugár Péter (1), Várnai Kristóf (1), Török Béla (1), Létay Krisztián (3), Ambrus Ferenc (1), Kovács Péter, Pásztor Mátyás (1), Mészáros Csaba (1), Szabó Bence, Szabó Bendegúz, Szakonyi Dániel

Edző: Szűcs Levente

DVSE: Lévai Márton, Smitula Gergő, Kállay Márk (2), Stefan Vidovic (2), Fejős Róbert (1), Somlai Tamás, Macsi Patrik, Süveges Máté, Szőke Szabolcs (2), Dimitrije Obradovic (1), Boros Tamás (3), Dienes Imre Balázs, Kaszanyi Roland

Edző: Komlósi Péter

Gól/emberelőny: 2/11, ill. 2/5

Gól/büntető: 1/2, ill. 2/2

Kipontozódott: -, illetve Dienes Imre BalázsSporthírek