Ibrány és Nagyhalász egy csónakban

A két szomszédvár közösen pályázik a bel- és csapadékvíz-elvezető rendszer  építésére. Épül. Szépen épül a rétközi kisváros. [.doc – 25KB]

Jelenleg azon dolgozunk, hogy a tavasz beálltával az általános iskolában el tudjuk kezdeni hat tanterem építését – mondta elöljáróban Berencsi Béla polgármester, aki immár több, mint három évtizede első embere a rétközi városnak. – Erre igen nagy szükség van, hiszen jelenleg még olyan három tantermet is használunk, amely a római katolikus egyház tulajdonában van, mert a gyermeklétszám szerencsére Ibrányban nem csökken, jelenleg is közel kilencszáz gyermek jár iskolába.  

Új híd Nagytanyán 

Az őszi kedvező időjárásnak köszönhetően a központi orvosi ügyeletnek, mentőállomásnak, védőnői szolgálatnak helyet biztosító új egészségügyi központ építése a tervezettnél jóval előrébb halad, ezért minden esély adott arra, hogy ennek a komplexumnak áprilisban megtörténjen a műszaki átadása. Rövidesen eldől, hogy ki lesz a kivitelezője a ROP-os pályázaton nyert 850 millió forint értékben megvalósuló, Ibrányon átvezető út rekonstrukciós munkáinak, a Nagytanyánál épülő új híd építésének, melynek alapján tavasszal el tudjuk kezdeni a munkát.  

15 millió a tűzoltóknak 

Az Ibrányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Tűzoltó Köztestület parancsnoka a napokban vehetett át mintegy 15 millió forint értékű felszerelést, köztük légző készülékeket, komplett feszítő-vágó készletet, áramfejlesztő agregátort, mentő fűrészt és számos tartozékait, mely eszközök megkönnyítik az esetleges műszaki mentéseket. Ezek az eszközök nélkülözhetetlenek a tűz- és balesetek során szükségessé váló műszaki mentések alkalmával, aminek a száma az utóbbi években egyre emelkedik. Például a feszítő-vágó készülék segítségével ezentúl nem okozhat gondot a környékünkön a gépkocsikban, személyszállító járművekben rekedt személyek kiszabadítása. De alkalmas a készülék bizonyos elemekből épült falak vágására is. Ehhez a pályázathoz az önkormányzat 10 százalék saját forrást biztosított.

Városunkból soha annyian még nem vettek részt a karácsonyt megelőző napokban szervezett ünnepi koncertek iránt, melyet december 21-én az általános iskola, 22-én a református egyház, 23-án az Ibrányi László Művelődési Központ és a RIKE szervezett. A képviselő-testület a december 20-ai ülésén döntött az újonnan kialakított 19 darab építési telek értékesítésének feltételeiről, megállapította azok árait, az értékesítés január végén megkezdődik.

– Lefler György –