I. Nádudvari "Baba Börze"

I. Nádudvari "Baba Börze"
I. Nádudvari "Baba Börze"
2010. szeptember 25-én az Ady Endre Általános Művelődési Központban megrendezésre kerülő Családi Nap kísérő rendezvényeként vezényeltük le az I. Nádudvari “Baba Börzét”.

Kisgyermekes és várandós anyukák kérésének igyekeztünk eleget tenni, amikor bő egy hónappal ezelőtt elkezdtük a szervezést. Az idő rövidsége miatt gyorsan kellett cselekednünk, de végül örömmel nyugtáztuk az eredményesen zárult szombati napot – tájékoztatta lapunkat Tóth Ilona Márta és Váradi Nikolett az Angyalkert Gyermekház és Családi napközi munkatársai.

A börze négyórás időtartama alatt 21 eladó árulta portékáit – úgy, mint új, címkés vagy kinőtt, megunt használt baba- és gyermekruhákat, lábbeliket, egyéb babavárással és ápolással kapcsolatos termékeket-, köztük egy lelkes debreceni anyuka is.

A választék és a termékek felhozatala meglepően színes és változatos volt. Kedvére keresgélhetett mindenki, aki babakocsit, bébi-hordozót, etetőszéket, autós gyermekülést, kerékpárülést, a legkisebbek írt szakácskönyvet a hozzátáplálásról vagy éppen babaágyat és hozzá matracot, baldachint vagy ágyneműt keresett. A higiénés termékek közül is megtalálhattunk jó néhányat: mellszívót és tartozékait, cumikat, cumisüvegeket, eszköz sterilizálót vagy éppen kádat, hozzá fürdető betéttel, állvánnyal. Biztonsági kiegészítők közül is válogathattak a vásárlók, hiszen bébi őrt és légzésfigyelőt is kínáltak az asztaloknál. Szép számmal képviseltették magukat a játékok is. Kültérre és beltérre egyaránt találhatott magának valót mindenki (a teljesség igénye nélkül: hinta, bébitaxi, bébikomp, tricikli, fajátékok és még számtalan különféle képességeket fejlesztő csodajátékok).

Püspökladányból, Kabáról, Tetétlenről és Debrecenből is jöttek

Nagy örömükre szolgált, hogy ellátogattak más településekről: Püspökladányból, Kabáról, Tetétlenről és Debrecenből is. A program legfiatalabb látogatója mindössze 1 hónapos múlt!

S, hogy a gyerkőcök se unatkozzanak a délután folyamán, gondoskodtak arról is, hogy biztonságban tölthessék az időt, amíg a szülők vagy nagyszülők kedvükre vásároltak. A börze teljes időtartama alatt játszóházat rendeztek be a táncteremben, ide vártak minden mozogni vágyó csemetét. Különböző mozgásfejlesztő eszközök váltak elérhetővé itt számukra, köztük speciális és terápiás eszközök is, valamint hozzájuk méretezett asztalkánál játszhattak különféle fajátékokkal vagy próbálgathatták kézügyességüket kreatív formákban.

– A szorgos és buzgó anyukák, apukák, nagymamák és nagypapák visszajelzéseiből tudjuk, hogy igény mutatkozik a későbbiekben is az ismétlésre. A Börze felülmúlta várakozásainkat, ezért mindenképpen honosítjuk! – összegezte Tóth Ilona Márta.

Címkék: , ,