Húszmilliót szakított másodmagával egy debreceni férfi – Épp a pénzt számolták, amikor jöttek a zsaruk

Húszmilliót szakított másodmagával egy debreceni férfi – Épp a pénzt számolták, amikor jöttek a zsaruk
© Fotó: André / Zsaru Magazin
Debrecen – A debreceni L. István (47) és a szegedi V. Zsolt (47) húszmillió forintos zsákmányt szerzett egy szegedi betörés során. A pénzt csak elfelezni volt idejük, elrejteni nem: egy óra múlva rajtuk ütöttek a zsaruk.

Nagyot fogott egy betörőpáros április 18-án Szegeden. A nyomozás adatai szerint két hónapon belül ez volt a harmadik bűncselekményük: február 16-án egy ablakot betörve mentek be egy szegedi házba, és több mint hárommillió forintot loptak el, március 27-én pedig egy szintén szegedi ingatlanból az előző összeg tizedét vitték el.

– Egy szegedi asszony április 18-án 10 órakor hívta a rendőrséget, hogy az udvari ajtó befeszítésével betörtek otthonába, és egy lemezkazettából húszmillió forint értékben magyar és külföldi fizetőeszközt vittek el – ismertette az esetet Tichy-Rács Péter őrnagy, a Szegedi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának főnyomozója. – Ekkor már voltak információink arról, hogy az előző két lopást két kipróbált betörő, V. Zsolt és L. István követhette el.

A szegedi zsaruk ekkor már tudták, hol bérelnek lakást, milyen autóval járnak, és azt hol tárolják. Egy órával a betörés bejelentése után meglátogatták őket.


zs2

Fotó: André / Zsaru Magazin


Jó volt a megérzésünk és a felderítésünk – folytatta Tichy-Rács őrnagy. – A két férfi éppen pénzt számolt, amikor a meglepetés erejével, az udvariassági formulák mellőzésével rájuk törtünk, esélyük sem volt a menekülésre. Érdekes módon éppen annyi forintot és eurót foglaltunk le, amennyi egy órával azelőtt eltűnt a szegedi lakásból. A lakás és a garázs minden zugából, a szekrény tetejéről, az ágy alól bankókötegek kerültek elő. A zsákmány beterítette a lakás padlóját.

V. Zsolt beismerte, ő volt a tolvaj, egyedül, állítása szerint barátja nem ment be vele 18-án 9 órakor a szegedi házba. Negyedóra alatt végzett, mást a lopásról nem mondott. L. István tagadta, hogy benne lett volna a balhéban. Állítása szerint a kocsiban ült, alig tud mozogni, szervátültetésre vár, ezért tartózkodik Szegeden. Nem tudta, V. Zsolt mit csinál. Amikor hazamentek, V. Zsolt egy táskát vett elő, és tartalmát kiborította a földre: rengeteg pénz és ékszerek potyogtak a padlóra. Feleztek, mert régi cimborák közt ez a szabály – ekkor rontottak rájuk a nyomozók.

A Szegedi Rendőrkapitányság jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított ellenük eljárást. A zsákmány mellett a zsaruk lefoglalták L. István autóját is, a gyanú szerint azzal jártak betörni. A bíróság április 21-én elrendelte előzetes letartóztatásukat.

– V. A. / Zsaru Magazin –
hirdetés