Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.17. 14:46

Olvasónk írja: Gyászol a nyíregyházi Mécses Pedagógus Nyugdíjas Klub

<p>Nyíregyháza - 1969-ben négy-öt nyugdíjas pedagógussal határozták el, hogy klubot alapítanak. A létszám fokozatosan bővült. A foglalkozásokat több helyen is tartották, végleges helynek a Bánki Donát Szakközépiskola bizonyult.</p>

Rövid időn belül három klubtársunkat is elveszítettük. Tóth Lászlóné Antal Mária rubin diplomás tanítónő alapító tagja volt a klubnak. 1969-ben négy-öt nyugdíjas pedagógussal határozták el, hogy klubot alapítanak.

A létszám fokozatosan bővült. A foglalkozásokat több helyen is tartották, végleges helynek a Bánki Donát Szakközépiskola bizonyult. Marika több évig klubvezetőként is tevékenykedett a tagok legnagyobb megelégedésére. Számtalan bel- és külföldi kirándulást szervezett, ismert festőművészként pedig több kiállítást is bemutattak képeiből.

A másik veszteségünk dr. Rácz Géza rubin diplomás pedagógus, aki a 97 évével korelnökünk volt. Az utóbbi két-három évben már nem nagyon járt közénk gyengélkedése miatt, többször mi látogattuk meg, szívesen hallgatva színes elbeszéléseit a múlt eseményeiről.

A harmadik elvesztett személy dr. Rácz Gézáné Tomory Eleonóra, aki nem sokkal férje halála után súlyos betegségben hunyt el. Mindhármuktól mély részvéttel búcsúztunk, emléküket megőrizzük.
Venkovits Adél
klubvezető-helyettes

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!