Helyi közélet

2013.04.07. 10:33

Nagy falat volt a Vasas

Hiába tett meg mindent a Debrecen, mégis 10-5-re alulmaradt az angyalföldiekkel szemben.

Hiába tett meg mindent a Debrecen, mégis 10-5-re alulmaradt az angyalföldiekkel szemben.

A tavalyi bajnok, jelenleg a tabella harmadik helyén álló TEVA-Vasas együttesét fogadta a DVSE alapszakaszbeli utolsó hazai mérkőzésén a Vodafone férfi vízilabda OB I. 25. fordulójában. Már a vendégek játékoskeretét böngészve is nyilvánvaló volt, hogy nem számíthatnak sétagaloppra a debreceniek – ez a találkozó során be is igazolódott.

A mérkőzés első perceiben inkább a küzdelem dominált, noha mindkét csapat próbálkozott, a lövések rendre kimaradtak. Az első találat egy büntetőből született meg, Vámos Márton értékesítette a vendégeknek megítélt ötöst. Nem sokkal később dr. Steinmetz Ádám növelte kétgólosra a Vasas előnyét, sőt, hamarosan már 3-0-ra húztak el az angyalföldiek. A debreceniek nem tudták támadásaikat pontosan befejezni, a negyed zárómomentuma Szasa Misics kapufája volt, így 3-0-s Vasas vezetésnél ért véget az etap. A második játékrész már lényegesen jobban indult hazai szemszögből, Branislav Mitrovics brillírozott, közben pedig a szépítés is meglett, az egykor a Vasasban játszó Kállay Márk volt eredményes. A folytatásban hiába szögezte kapuja elé a Vasast a DVSE, egy ideig nem sikerült tovább faragni a hátrányból. Ezzel szemben egy megúszást követően Angyal Dánielnek hála máris 4-1-et mutatott az eredményjelző. A lefújás előtt tíz másodperccel Palotás Gergely szerzett labdát, a passz után Alex Giorgetti vette be Nagy Viktor kapuját (4-2).

Elvesztek

A nagyszünetet követően sem állt Varga Tamás alakulata mellé a szerencse: egy hatalmas Kállay-kapufával kezdődött a negyed, ezzel szemben a másik oldalon Takács Bálint volt eredményes. 5-2 után bő három percet kellett várni az újabb gólra, Misics módosította 5-3-ra az eredményt. Az etap végén Mitrovics hiába fogott ki egy büntetőt, Moritz Oeler kétszer is villant, ami azt jelentette, hogy négygólos hátrányt kellet volna ledogoznia a hajdúságiaknak (7-3) az utolsó játékrészben.

A zárófelvonásban folytatódott a Vasas dominanciája, előbb Steinmetz, majd pedig Katonás Gergely talált be (9-3). A hajrához közeledve Halek Márton szabaddobásgóljának hála kicsit feljebb jött a DVSE, ám a végig fölényben játszó pestiek is újabb gólt jegyezhettek. A 10-5-ös vendéggyőzelmet hozó végeredményt végül Giorgetti állította be.

 


A tények

Vodafone Férfi OB 1, 25. forduló 

Debrecen – TEVA-Vasas 5-10 (0-3, 2-1, 1-3, 2-3)

Debreceni Sportuszoda, 1000 néző

 Debrecen: Mitrovics – Palotás, Kállay 1, Macsi, Giorgetti 2, Vindisch , Varga T., Somlai, Misics 1, Süveges, Letica , Halek 1, Smitula, Nébald

Játékos-edző: Varga Tamás

Vasas: Nagy V. – Brguljan, Csapó, Katonás 2, Fazekas, Angyal 1, Vámos 1, Manhercz, Hőna, Oeler 3, Takács 1, Hárai, Steinmetz Á. 2, Barabás

Vezetőedző: Földi László

Gól emberelőnyből: 5/2, ill. 4/0

Gól büntetőből: 0/0, ill. 3/2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában