Húsz ország 78 sportolója a debreceni rg világkupán

Budapest/Debrecen, 2014. február 20., csütörtök (MTI) – Húsz ország 78 sportolója vesz részt a Debrecenben március 14-16-án sorra kerülő ritmikus gimnasztika világkupán, amelyen a sportág világsztárjait is láthatja a közönség.

A verseny csütörtöki, debreceni sajtótájékoztatóján Kósa Lajos, a hajdúsági megyeszékhely polgármestere azt mondta, a városban eddig is nagy sikere volt az rg-nek és a tornának, ezért reméli, hogy a márciusi viadal is nagy érdeklődésnek örvend majd.

“Szurkolunk a magyar versenyzőknek, bár ebben a sportágban hihetetlenül sűrű a mezőny, egyelőre az élvonalhoz való felzárkózás a magyarok célja” – jelentette ki Kósa Lajos.

Korom Norbert, a magyar sportági szövetség elnöke azt mondta, a debreceni esemény lesz a kilenc fordulós vk-sorozat idei első állomása, amelyen lehetőséget szeretnének biztosítani a magyar rg-seknek arra, hogy hazai közönség előtt mutassák be gyakorlataikat.

A felnőtt egyéni versenyben 36 induló lesz, köztük az összetettben aktuális világbajnok orosz Jana Kudrjavceva, a vb-ezüstérmes ukrán Hanna Rizatdinova, valamint a vb-bronzérmes fehérorosz Melityina Sztanyiuta.

Magyar részről négy egyéni versenyző, Vass Dóra, Böröcz Bianka, Kécza Daniella és Soós Viktória vesz részt a vk-n, amelyen az együttes kéziszer-csapat a Boldizsár Blanka, Horváth Csinszka, Kiss Barbara, Raub Nóra, Ludányi Laura, Wehovszky Vivien összeállításban szerepel majd.

Vass Dóra a sajtótájékoztatón azt mondta, tavalyi buzogánygyakorlata mellett három új koreográfiával készül az idei szezonra: “Egyre jobban haladok, egyre felkészültebb vagyok, s bár vannak még hibák, de bízom benne, hogy ezt a debreceni világkupáig sikerül kiküszöbölnöm”.

Kéziszer csapatban hét nemzet egyenként ötfős együttesei versenyeznek majd a vk-n.

– MTI –