Húsz év után áll újra magyar színpadra a Grease, hatalmas buli lesz

Görgényi Fruzsina és Vastag Csaba mesélt a szuperprodukcióról
Görgényi Fruzsina és Vastag Csaba mesélt a szuperprodukcióról - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A musical a 2008-as Broadway-előadás és az 1978-as amerikai film ötvözetének egyvelege, sajátos dolgokkal megtűzdelve. Senki se várja a filmet, hiszen vannak apróbb változtatások – mondta Vastag Csaba csütörtökön a Főnix Csarnokban, aki az előadásban Danny Zuko szerepében látható.

Kiemelte, nem utánoznak le senkit, hanem a saját tapasztalatokból, élményekből és fájdalmakból táplálkoznak a színpadon. – A sarokpontokat megtartottam autentikus valójukban, de globálisan a saját emlékeimből indultam ki – hangsúlyozta. A Szurdi Miklós által rendezett darabban egyébként apróbb változtatásokat végeztek, a szöveget Varró Dániel írta.

Első találkozás

Vastag Csaba nyolc évesen látta először a Grease című filmet, ami már akkor nagy hatással volt rá. – Fura volt akkor, hogy harmincon túli felnőttek alakítanak kamaszokat, de ma már megértettem felnőtt fejjel, hogy igazán ekkor csapódnak le azok az érzések, amiket akkor átéltünk – emelte ki. A Sandy Olssont megformáló Görgényi Fruzsina elmondta, gyermekkorában csak a pörgős szoknyák tűntek fel neki, idővel rájött, hogy sokkal mélyebb tartalmakat rejt magában ez a darab. – Újranézve, jobban megfigyeltem Sandy karakterét, akinek életében számos konfliktus és kérdés van – említette a színésznő. Mindezek ellenére mindketten nyomatékosították, egy valódi táncos, zenés produkcióra lehet számítani, amit élőzenekar és profi akrobatikus táncosok kísérnek.

H​BN