Húsz év késéssel ismerték el a nyíradonyi nyugdíjas állomásfőnök munkáját

Akt.:
Tasó László kitüntetést adott át Czirják Mihály egykori nyíradonyi állomásvezetőnek
Tasó László kitüntetést adott át Czirják Mihály egykori nyíradonyi állomásvezetőnek - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Rangos vasutas kitüntetést adott át vasutasnap alkalmából a betegsége miatt a debreceni Kenézy Kórház Ápolási Osztályán tartózkodó Czirják Mihály nyugdíjas nyíradonyi állomásvezetőnek Tasó László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

A fideszes politikus a szerdai miniünnepség keretében elmondta: az elismerést Dávid Ilona, a MÁV Zrt. vezérigazgatója adományozta azért a példaértékű munkáért amit csaknem fél évszázadon keresztül Czirják Mihály végzett a vasútért. A szintén nyíradonyi Tasó László hangsúlyozta: a Vasútért kitüntetést az ő felterjesztésére hagyta jóvá a miniszter. Hozzátette: további két nyíradonyi vasutas is elismerésben részesült néhány napja.

A stroke miatt beszélni nem tudó, kerekesszékben ülő Czirják Mihály lánya, Czirják Erika arról beszélt lapunknak, hogy 79 éves édesapja végigjárta a vasút „ranglétráját”, raktárosként kezdte. Munkaviszonyának zömét Nyíradonyban töltötte, több mint 10 évig vezette az ottani állomást.

– Édesapám 20 éve úgy ment nyugdíjba, hogy nem köszönték meg a munkáját, amit mindig nagyon fájlalt. Ezért még szeretett vasutas ruháit is elajándékozta. Így a mostani kitüntetést nagy elégtétel és az öröm a számára – fogalmazott Czirják Erika.

HBN-OCs
hirdetés