Húsvéti rajt Tégláson

Akt.:
Téglás – Húsvéti futás, tojáskereső játék és családi kézműves foglalkozás segített az ünnepre hangolódásban a téglási családoknak.

A 2,5 km-es távot több mint száz gyerek és felnőtt teljesítette, s több család teljes létszámmal jelen volt a versenyen. Ezután tojáskereső játék várta a kicsiket, akik közül senki nem ment haza üres kézzel, mert a fák rejtekében több mint 300 csokitojás várta megtalálóit. Az Önkormányzat és a Téglási Városi Sportegyesület összefogásában megvalósuló rendezvény kellemes időben, jó hangulatban zajlott, a helyi polgárőrség és civil segítők közreműködésével.

A szabadtéri programok után tavaszi pompom-fát készíthettek a családok Tóth Imréné óvodapedagógus vezetésével.


A résztvevő csapatok:
Bököny, Bukyukai tradicionális japán íjászok-Budapest, Debrecen, Emőd, Hajdúböszörmény, Hajdúdorog, Hajdúnánás, Hunyadiak Debreceni Udvarházának Népe. Karcag, Királyhelmec-Felvidék, Nagyhegyes, Nagykálló, Nagykároly, Nyékládháza, Nyíregyháza, Téglás, Újfehértó, Vásárosnamény

A fellépők:
Sziránszki József regös, Kovács Nóri-Motiva zenekar, Bordó Sárkány Régizene Rend, Debreceni Történelmi Korok Egyesület, Újfehértói Tengertánc Városi Néptáncegyüttes, a Hajdúnánási Naná Színház és az Érmihályfalvi Nyíló Akác Néptánccsoport valamint az Érsemjéni Ezüstperje Néptánccsoport.

hirdetés