Húsvéti ellenőrzés Hajdú-Bihar megye útjain

Húsvéti ellenőrzés Hajdú-Bihar megye útjain
© Fotó: police.hu
Hajdú-Bihar – Több helyszínen is ellenőrizték a közlekedőket Hajdú-Bihar megyében.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság és az illetékességi területéhez tartozó rendőrkapitányságok egész évben, így a húsvéti ünnepek alatt is kiemelt figyelmet fordítanak a balesetek megelőzésére. A rendőrök a szeszesital, valamint a vezetési képességre hátrányosan ható szerek befolyása alatt álló sofőrök forgalomból kiszűrésére fektették a hangsúlyt.

Az egyenruhások 2017. április 14-én a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság illetékességi területén a 4-es számú főúton, valamint Hajdúszoboszló belterületén ellenőriztek, ennek során 52 fővel szemben alkalmaztak alkoholszondát, amely minden esetben negatív lett, helyszíni bírságot 4 esetben szabtak ki és 1 szabálysértési feljelentéssel éltek.

Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A Püspökladányi Rendőrkapitányság munkatársai 15 személygépkocsit ellenőriztek és 1 esetben közigazgatási bírságot – a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt -, valamint 1 esetben helyszínbírságot szabtak ki, míg 1 esetben tettek szabálysértési feljelentést.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság rendőrei összesen 156 gépjárművezetővel szemben alkalmaztak alkoholszondát, amely minden sofőrnél negatív lett, egy kerékpárossal szemben pedig helyszíni bírságot szabtak ki.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük, figyelmesen közlekedjenek és tartsák be a szabályokat – figyelmeztet a police.hu.