Acélhurokkal ejtették el az őzeket

Akt.:
Acélhurokkal ejtették el az őzeket
© Fotó: police.hu
Nyíradony, Hajdúsámson – A nyíradonyi rendőrök elfogtak két férfit, akik az egyik hajdúsámsoni erdőben hurkokat helyeztek ki és több vadat elejtettek.


Az egyik helyi vadőr 2015. február 12-én 9 óra 58 perckor telefonon arról értesítette a Nyíradonyi Rendőrőrs parancsnokát, hogy a Hajdúsámson külterületén található erdőben acéldrótból készült hurkokat talált, amelyekkel szerinte több vadat is megfogtak.

A bejelentést követően a rendőrök a helyszínen adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek az ismeretlen orvvadászok azonosítása és felkutatása érdekében. A beszerzett információk alapján a Nyíradonyi Rendőrős munkatársai aznap 11 óra 45 perckor elmentek egy 45 éves férfi hajdúsámsoni családi házához, ahol a feleség jelenlétében házkutatást tartottak. Az egyenruhások a házban két őz megnyúzott bundáját, több kilogramm vadhúst, 8 darab őztrófeát, illetve a hurok készítéséhez szükséges fémhuzalokat találtak és foglaltak le. Ezt követően a rendőrök egy 34 éves helyi férfi ingatlanjában is házkutatást tartottak, akinek lakásában több kilogramm, már feldolgozott őzhúst foglaltak le.

A körzeti megbízottak H. Lajost, valamint B. Krisztiánt elfogták és bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a Hajdúsámsoni Körzeti Megbízotti Irodába előállították. A nyomozók a két gyanúsítottat a Nyíradonyi Rendőrőrsön kihallgatták, amely során beismerő vallomást tettek.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi a hajdúsámsoni erdőben több hurkot is kihelyezett, amelyek közül egyel 2015. február 11-én 20 óra körüli időben egy őzbakot elejtettek. Az állatot hazavitték és közösen feldolgozták. Megállapítást nyert az is, hogy az ezt megelőző napokban H. Lajos a hurkok segítségével már csapdába csalt két őzet, amelyeket megnyúzott, feldolgozott és lefagyasztott.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Nyíradonyi Rendőrőrse H. Lajossal és B. Krisztiánnal szemben – őrizetbe vételük mellett – orvvadászat és lopás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– police.hu –