Hungarian Open – Tobai-Sike Renáta nyerte a női pisztolyosok versenyét

Budapest – A szombati naphoz hasonlóan vasárnap is volt magyar aranyérmese a Győrben rendezett Hungarian Open nemzetközi 10 méteres – korábbi nevén légfegyveres – sportlövő viadalnak, melynek zárónapján Tobai-Sike Renáta a női pisztolyosok számában diadalmaskodott.

A riói olimpiára első magyarként kijutott versenyző, aki ebben a számban Európa-bajnoki bronzérmes és világbajnoki ötödik, szombaton nem jutott döntőbe, vasárnap viszont 382 körrel magabiztosan, negyedik helyen került a nyolcas fináléba. Ott pedig összeszedetten versenyzett és végül 200,4 körös eredménnyel, a második helyen végzett – 2010-es világbajnok – szerb Zorana Arunovicot (198,7 kör) közel két körrel megelőzve diadalmaskodott.

Ebben a számban Egri Viktória szintén döntős volt és az ötödik helyen végzett, míg a szombaton harmadik Nemes Adrienn ezúttal kilencedik, a Tobai-Sikéhez hasonlóan olimpiai kvótás, idén 25 méteren Eb-győztes Csonka Zsófia pedig tizedik lett.

A női puskásoknál a szombati győztes Miskolczi Julianna ezúttal lemaradt a fináléról, s kilencedik lett, három magyar ugyanakkor ott volt a legjobb nyolcban: közülük Hurai Viktória – meglepetésre – harmadik helyen végzett. A junior Eb-győztes, mindössze 15 éves Gáspár Lalita hatodik, míg Dénes Eszter nyolcadik helyen zárt.

A férfi puskásoknál a szintén olimpiai induló, 18 éves Péni István kiemelkedő eredménnyel, 626,3 körrel első helyen zárta a 60 lövéses alapversenyt, majd a fináléban sem lőtt rosszul, ám végül negyedik lett. Ugyanitt Somogyi Péter hatodikként végzett.

A férfi pisztolyosok fináléjában, ahogy szombaton, úgy vasárnap is Tátrai Miklós képviselte a hazai színeket, aki az erős mezőnyben ötödik lett.

A Hungarian Openen – mely a február végi, olimpiai kvalifikációs győri Európa-bajnokság főpróbájának volt tekinthető – 21 ország 247 versenyzője lépett lőállásba.

Eredmények:

férfiak:

puska:

1. Giuseppe Pio Capano (olasz) 209,4 kör
2. Alexis Raynaud (francia) 208,5
3. Brian Baudouin (francia) 186,5

pisztoly:

1. Dimitrije Grgic (szerb) 203,4 kör
2. Pavol Kopp (szlovák) 202,6
3. Alessio Torracchi (olasz) 180

nők:

puska:

1. Andrea Arsovic (szerb) 208,5 kör
2. Paula Grande (spanyol) 205,1
3. Hurai Viktória 184

pisztoly:

1. Tobai-Sike Renáta 200,4 kör
2. Zorana Arunovic (szerb) 198,7
3. Bobana Velickovic (szerb) 176,9

– MTI –