Humorral a dohányzás ellen!

a dohányzás káros - illusztráció
a dohányzás káros - illusztráció
Köztudott, hogy még egyetlen dohányost sem késztettek leszokásra a nikotin káros hatásainak felsorolásával! Hiába van nagybetűkkel ráírva a cigarettás dobozokra, hogy „A dohányzás halált okoz”, emiatt mégsem szívják kevesebben.

Nem elrettentő már a fekete tüdő és a terhesen dohányzó kismama képe sem. A britek hamar rájöttek, hogy a legtöbb fiatal nem az egészsége miatt aggódik, hanem attól fél, a cigaretta miatt kevésbé találják vonzónak. Hogy ne legyen trendi füstölni, azzal már itthon is próbálkoztak. A napokban pedig olyat is lehetett olvasni, hogy cenzúrázzák a rajzfilmsorozatokat is! Tehát sokan, sokféle kampányt folytattak már, de csak egyetlen fegyverünk maradt, amire még maguk a dohányosak is vevők: a humor!

A NoNikotin csapata ezért összegyűjtötte azokat a jópofa vagy éppen művészi antidohányos képeket, amik a világhálón keringenek. Aki még nem tudja, hogy miért nem ismerjük Colombo feleségét, vagy kíváncsi arra, hogyan figurázta ki Mickey Rourke az egyik legismertebb cigarettamárkát, látogasson el a www.nonikotin.hu oldalra. Aki pedig valóban le akar szokni a dohányzásról, az bekapcsolódhat az augusztus 28-a és november 26-a között zajló ingyenes, online NoNikotin-programba!