Hullámzó játék, magabiztos siker

Hullámzó játék, magabiztos siker
© Fotó: debka.hu
Debrecen – Az Amatőr Női NB I őszi szezonjának záró fordulójában a DEAC csapata a Nemzeti Közszolgálati Egyetem együttesével találkozott. A debreceniek ötvenszázalékos mérlegüknek köszönhetően a felsőházi rájátszásért harcolnak, míg a vendég fővárosi együttes célja a bennmaradás kivívása, így mindkét fél számára nagyon fontos volt a találkozó.

Esélyeshez méltóan kezdett a DEAC, fizikai fölényüket kihasználva hamar megléptek vendégeiktől. Tízpontos hajdúsági vezetés után a budapestiek időt is kértek, majd védekezést váltottak, de ez sem sokat változtatott a játék képén. A negyed végére megnyugtató előnyt harcoltak ki Kovács Imre tanítványai, felhőtlen örömüket azonban Máriás Fruzsina súlyosnak tűnő sérülése árnyékolta be.

A negyed végi események kicsit megfogták a hazaiakat, a Közszolgálati Egyetem hat pontra felzárkózott, melyre a debreceni edzői stáb időkéréssel válaszolt. Jót tett a rövid pihenő a lányoknak, egy 12-3-as rohanásnak köszönhetően már tizenöt egységnyire duzzadt a különbség. Gál Annamária az első félidőben megállíthatatlan volt, a nagyszünetig 18 pontot dobott, így csapata biztos vezetés tudatában mehetett pihenőre.

A fordulás után bent maradtak az öltözőben Földvári Andreáék, láthatóan nem ízlett nekik a fővárosiak egészpályás letámadása. Az NKE együttesének minden sikerült a mérkőzés ezen szakaszában, agresszív védekezésük mellé ponterős játék párosult. A DEAC a negyed végére kezdte felvenni a ritmust, ám így is egypontos vendég előnnyel mehettek a záró felvonásra a csapatok.

Göttlinger Anna ziccerével már az első támadás után fordítottak a debreceniek, s védekezésben is jelentősen feljavultak. Szép lassan ismét megléptek ellenfelüktől, s az alacsony szerkezetben felálló hazaiaknak már a letámadás sem okozott problémát. Négy perccel a vége előtt már újra tíz egység volt a csapatok között, melyet sikerült is megtartani az utolsó percekig. A végén a büntetővonalon sem remegett meg a DEAC-os lányok keze, így magabiztos 15 pontos győzelmet sikerült aratniuk.

– debka.hu –


DEAC – NKE KTK-DSE 77-62 (22-10; 15-18; 15-25; 25-9)

DEAC: Földvári 22, Göttlinger 15, Jávor 3/3, Gál 24, Szabó 11/6 cserék: Máriás -, Papp -, Stekler -, Gaszner 2, Chvatal -.

Kovács Imre: Az első félidőben sikerült kihasználni belső játékunkat, mely a második félidőben akadozott. Üres külső dobásaink voltak, de ezen a napon egy elég rossz dobó formát sikerült kifognunk. Védekezésben rosszul működött az egy-egy elleni védekezésünk, amik után rendre elmaradtak és lemaradtak a gyenge oldali segítések. Ennek volt köszönhető, hogy az ellenfél felzárkózott és át is vette egy pillanatra a vezetést. Sikerült megújulnunk az utolsó negyedre, amivel megszereztük a 5. hazai győzelmünket és pozitív mérleggel zártuk a 2015-ös évet.
További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek