ez aztán a kutyaszorító

2019.06.18. 11:30

Milyen az élet két ebbel?

Az elején voltak nehéz pillanatok, de végül barátokká, testvérekké váltak az ebek.

Sokszor az első kedvenc melletti elköteleződés is nehezen megy, a másodikról nem is beszélve. Amikor az újdonsült háziállat belakja a lakást, valamint az életünket, szinte gondolatunkban sincs, hogy újabbat vegyünk magunkhoz. Azonban a kialakult szerelem felülírja az előzetes elképzeléseket, azonnal újabb egyedek után nézelődünk, hiszen kedvencekből sohasem elég.

Bereczki Andrea és párja már a megismerkedésük óta szerettek volna maguknak házi kedvencet, viszont egy jó ideig eltartott, amíg az első francia buldog mellett letették a voksukat. Nem volt könnyű a választás, párja szinte minden kutyát kritizált, az orra vagy éppen a füle nem tetszett neki, azonban Yoda, a mára kétéves nagylánnyá cseperedett buldogon azonnal megragadt a tekintete. – Yodát nekünk szánta az ég, az első találkozás után kedvesemmel úgy döntöttünk, hogy alszunk rá egy napot, majd másnap eldöntjük, hogy hazavisszük-e a fészkünkbe. Nos, a párom nem is bírta kivárni, hogy átbeszéljük a témát, másnap a tudtom nélkül elhozta Yodát, már csak egy képet kaptam tőle délelőtt, amin ő és a kutyus boldogan pózoltak, az volt életem egyik legszebb pillanata – kezdte Andrea, aki a továbbiakban azt is elmeséli, hogy milyen két buldoggal az élet.

Fotó: Bereczki Andrea

Játékos ebek

Yoda nem sokáig maradhatott a ház ura, egy éve Noa is megérkezett a pár életébe, aki kissé felborította a napi rutint, de ezt egyikük sem bánja. A fiatal nő állítása szerint a francia buldogok nagyon játékos állatok, a tévhiteket pedig csak cáfolni tudja. Sokan azt gondolják, hogy lusta jószágról van szó, azonban az ő kedvencei soha nem állnak le, mindig a középpontban akarják magukat tudni, ezért pedig mindent meg is tesznek. – Imádnak napozni, sétálni, no meg megfújni dolgokat, talán az utóbbi a kedvenc időtöltésük. Rendszerint elcsenik a személyes tárgyainkat, a polcokról a papírszalvétákat veszik magukhoz, persze nem azért, hogy a pofijukat tisztogassák, darabjaira szedik, nehogy a gazdi unatkozzon. A ruhaszárítón lévő ruhadarabokra mindig ügyelni kell, talán a jobbik eset, ha elviszik őket, mivel legtöbbször az ingeken lévő gombokat szakítják le, majd rágják széjjel – tette hozzá Andi mosolyogva, aki szerint nem egyszerű munka, amíg két kutyát egymáshoz szoktat a gazdi, de a szeretetük mindenért kárpótol.

Kisebb harcok

Kicsit tartott a pár attól, hogy miként is fog a két kutyus egymáshoz viszonyulni, de az elmúlt időszak az igazolás arra, ha a gazdi is úgy akarja, a két eb imádni fogja egymást. – Yodának nagyon tetszett Noa, úgy viszonyult hozzá, mintha az édesanyja lett volna, az első pár hét idilli volt, majd jött a feketeleves. A kicsinek elkezdett nőni a foga, majd folyamatosan harapdálta Yodát, aki persze ezt nem hagyta, így voltak nézeteltérések, viszont ezek a gondok azóta elillantak. Mára olyanok, mint két testvér, együtt alszanak, imádják a másikat, külön-külön már nem is tudnának meglenni – tette hozzá.

Igazi szeretet

A fiatal nő szerint a francia buldogok csodás teremtések, akik nagyon családcentrikusak és imádják a gyerekeket. Nem kell tőlük tartani, furcsa röfögésük nem morgás, egyszerűen ők a szeretetüket is kissé röfögve, felhevülve mutatják ki. – Megindító pillanat volt, amikor Yoda először találkozott gyermekkel. A Nagyerdőn sétáltunk, amikor megpillantott egy kétéves kislányt, toporgott, annyira oda akart hozzá menni. Persze nem engedtem, féltem nehogy baj legyen, viszont a kislány Yodához sétált, aki abban a pillanatban ráhajtotta a kislány mellkasára a fejét, szinte nem hittem a szemeimnek, igazán meghatódtam – mondta.

Andrea úgy véli, hogy a gazdiknak nem kell attól félniük, hogy két kutyus nem tud összeszokni, csak idő kérdése. Mindig lehetnek, és vannak is nehéz pillanatok, de ezek minden erőfeszítést megérnek, hiszen egy kutya nemcsak egy életre szóló feladat, kihívás, hanem egy valódi társ is egyben.

Nagy Emese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában