Hozzászólás: Mi lesz a tormával?

Hozzászólás: Mi lesz a tormával?
© Fotó: Internet
Bagamér – A Napló október 28-i számában megjelent „Tárolja csak a paraszt!” című írás nyomán többen kérdezik Bagamérban: „Hát a tormát ki tárolja?”

A torma felvásárlási ára is liftezik évről évre, egyre alagsori szintet közelítve. A nyári aszályos időkben történő öntözés, bőséges napsugárzás és kedvező talajviszonyok ez évben is jó minőséget hozott. A termelők kedvét szegi, midőn értesülnek országunk illetékes vezetői nyilatkozatáról, hogy „nem férkőztünk hozzá megfelelő piacokhoz!”. Talán a tormát messze földre eljuttató közbenső felvásárlók kegyesen bánnak a bő verejték kíséretében dolgozó honfitársakkal… A „Szeresd felebarátodat, mint magadat!” parancsra is hallgatva megelégedés teremhet alsóbb szinteken is. Különben egyre inkább a csüggedés szélére sodródhat a vidék munkás embere. Valamikor kitekintettünk tanulmányaink során a “Nagy halak felfalják a kis halakat” világra. Ez időkben pedig kísértetiesen közel van hozzánk, mint valóság! A kistermelők öröme pusztán egyre inkább a munka szeretete maga. A vidék fejlesztése terén van bőven tennivaló. Itt-ott elesett embereket munkára felkaroló gazdálkodók példásan gyakorolják a szociális segély szolgálatát. Miért is kellene külföldi munkára dobni emberek sokaságát, parlagon heverni hagyni jól termő földterületeket?!

– Szász Ferenc, Bagamér –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés