Hozzászólás: “Újra szökhetne a vízsugár”

Akt.:
Hozzászólás: “Újra szökhetne a vízsugár”
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Akár ez is lehetett volna annak a cikknek a címe, mely a napokban (július 21-én, kedden) jelent meg a Naplóban. Mikor és hol „szöknek” a szökőkutak Debrecenben? – ez volt a cikk lényege, mely valóban túl volt magyarázva.

A cikk alatt jelent meg a polgármesteri hivatal álláspontja a változtatás jogáról.

Mint a kezdetektől hűséges Napló-olvasó, meglepődve olvastam, hogy „a virágkarneváli rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében a Piac utcai szökőkutak leállnak!” – csak így, felsőbb határozatként.

Mert ugye; a virágkarnevál eseményeit két különböző helyről egyszerre közvetítik, hangos, már-már bántó hangon szól a zenebona mindenütt, közben zenekarok, mazsorettek és egyéb, a közönség ovációi (tetszésnyilvánítás) színesítik az öröm ünnepét, hiszen ez a debreceniek ünnepe.

Na, és ezzel szemben pont a két legszebb debreceni szökőkút a város szívében, a főtéren hallgat, pedig talán a sok vegyes zajt némileg enyhítené a vizek csobogása, „szökése”, és nem zavarná az ünnep hangulatát.

A változtatás jogán el kellene gondolkodni az illetékes szervezőknek: jó ez így? És talán van még idő, hogy az ünnep napjára újra szökhetne a két legszebb szökőkútból a vízsugár.

– Szutor Sándorné, Debrecen –


Mikor “szökik a kút” Debrecenben?
Debrecen – A közelben lakók kérésére kapcsolják ki a szökőkutat este 9-kor a volt tejpiacon.

hirdetés