Hozzászólás: Lássunk tisztán a Quaestor-ügyben!

Akt.:
Egyeztetésre várakozó ügyfelek a Quaestor Értékpapír Zrt. Károly körúti irodája előtt 2015. április 15-én.
Egyeztetésre várakozó ügyfelek a Quaestor Értékpapír Zrt. Károly körúti irodája előtt 2015. április 15-én. - © MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Debrecen – Quaestor-ügy: soha nem adják fel címen július 30-án megjelent cikkünkhöz szólt hozzá olvasónk, s leveléhez számos dokumentumot is küldött, melyek közlésére itt nincs mód.

„Nem elbuktuk a pénzünket, hanem ellopták. Nem eltőzsdéztük vagy rosszul fektettük be, hanem egyszerűen átvertek minket. A pénzünkért cserébe nemlétező kötvényeket kaptunk. Felelőtlenek voltunk? Ne feledd az MNB-felügyeletet és a Beva-garanciát! A Quaestor nem egy bóvli pénzintézet volt (ráadásul a kormány is biztonságosnak tartotta).

Rizikós volt a befektetés? A lopás lehetősége, mint olyan, nem szerepelt a kockázati tényezők között, esetünkben pedig ez történt.

Az adófizetők pénzéből lennénk kártalanítva (?), Ők nem nézik jó szemel (enyhén szólva)

1) a Quaestor-károsultak is adófizetők

2) attól, hogy mi kártalanítva leszünk, nem lesz a többi adófizető zsebében kevesebb, de nem is marad több, ha nem. Ha ekkora összegből épül egy stadion vagy valamelyik politikusnak egy-két kacsalábon forgó palota, esetleg pár újabb festmény kerül a gyűjteménybe, az nem gond, ugye?

3) A saját pénzünket szeretnénk visszakapni! Megvan valahol, de nem nyomoznak utána, pedig kiderülne, kinek a zsebében landolt. Nem lenne akkor szükség Q-törvényre, Bevára, QKKA-ra.

A Quaestor-törvény most is hatályos, akárhogy próbálnak kibújni a fizetés alól.

Biztos, hogy a meglopottat kell utálni, nem a tolvajt?

Haragudni kell arra, akinek volt megtakarítása? Senki nem tudhatja, milyen áron lett az összespórolva, összerakosgatva évek, évtizedek alatt. Ilyenkor kéne félretenni az irigységet, és empatikusabbnak lenni. Főleg azért, mert ma velünk történik meg, holnap veletek fog!”

– Bank Anita, Debrecen –


Quaestor-ügy: soha nem adják fel
Debrecen – A debreceni Quaestor-károsultak az érdekeik még hathatósabb érvényesítésére törekszenek.

hirdetés