Hozzászólás: Érted haragszom, nem ellened

Debrecen – A pártállami időkben bárki, aki kritikát fogalmazott meg, fontosnak tartotta, hogy jóindulatát folyamatosan hangsúlyozza, különben könnyen egy uszító imperialista ügynök szerepében találta magát.

Valószínűleg ösztönösen ugyanezt a taktikát használta Colleen Bell, az Egyesült Államok budapesti nagykövete, amikor a Corvinus Egyetemen előadást tartott. Beszéde első részében kitért a két ország jó kapcsolatára, az érdekközösséget magyarázó, országainkat összekötő ügyekre.

Beszéde folytatásában viszont feltette azt a State Department által még 2010 után készített lemezt, ami recsegve adta hírül, hogy a Fidesz diktatúrát épített ki, és erre számos bizonyítéka van. Én nem vetek követ erre a jó megjelenésű és barátságos hölgyre, mert tisztában vagyok azzal, hogy ő hivatalból az amerikai hivatalos véleményt köteles közvetíteni, ami természetes is.

A bajuszuk alatt mosolygó jobboldali polgártársaimnak figyelmébe ajánlom Funderburk „Pinstripes and Reds” című könyvét, amelyben a korábbi bukaresti nagykövet leírta, hogy a Ceauşescu-időben a Romániában zajló emberjogi mélyrepülést – amely őt folyamatosan sokkolta – hogyan írta felül a State Department (az amerikai külügyminisztérium) igyekezete, amely a diktátort, a Varsói Szerződésben folytatott különutas politikája miatt, minduntalan megvédte és támogatta.

Nem alaptalan ezért Ms Nuland asszonyt – aki a külügyminisztérium magyar referense – megkérdezni, nem lenne-e indokolt a 2010-es lemezt cserélni? Elég furcsa Magyarországon végighallgatni, hogy a Fidesz-diktatúra már az igazságszolgáltatást is maga alá gyűrte.

Éppen most született első fokon ítélet a 2006-os események rendőri vezetőinek ügyében. Mint ismeretes, a magyar Pinochet ráuszította azonosító nélküli rendőreit politikai ellenfeleire, és többek között egy fideszes országgyűlési képviselőt is véresre vertek, majd neve miatt kigúnyoltak.1956 óta először láthattunk véres nemzetiszínű zászlót a budapesti aszfalton. Érthető, hogy a Fidesz-diktatúra „rögtönítélő bírósága” lecsapott! Alig kilenc év telt el – ezalatt ’56 után 300 embert akasztottak fel –, amikor megszületett az ítélet: egy embert megrovásban részesítettek, a többieket felmentették!

Ms. Nuland: Look again! – Én érted haragszom, nem ellened! Tudom, hogy a mindig készséges MSZP–SZDSZ koalíció közelebb áll a szívéhez. Ez rendben van. De akkor dicsérje például a Gyurcsány-kormány miniszterét, Kóka Jánost! A migránsáradattal küszködő németeket látva új értelmet kap a 2006-os kampányban tett kijelentése: Bennünket irigyel Németország! Akkor hülyeségnek gondoltam, ma már megkövetem. Hihetetlen ez az előrelátás…!

– Dr. Kozma László, Debrecen –
hirdetés