Hozd rendbe az anyagi helyzeted egyetlen trükkel!

Hozd rendbe az anyagi helyzeted egyetlen trükkel!
Ha több pénzre van szükséged, vagy szeretnél jobban bánni a havi fizetéseddel, használd az energiákat!

A feng shui úgy tartja, hogy a közvetlen környezeted hatással van az egyes életterületeidre, így a pénzügyekre is. Az anyagi helyzeted javítása érdekében helyezz nagyobb hangsúlyt ezeknek a helyiségeknek a rendben tartására, és berendezésüknél kövesd a feng shui iránymutatásait. A térrendezési tudomány segítségével aktivizálhatod a pénzügyekkel kapcsolatos területek energiáit, ezáltal erősítheted azokat.

A feng shui nem tesz csodákat, ezért elsősorban a pénzzel való bánásmódodon és szemléleteden kell megpróbálnod változtatni, ezzel egy időben pedig alkalmazni a feng shui-t, mely támogat céljaid elérésében.

Spórolj a feng shuival!

A lakás egésze hatással van a pénzügyekre, ám minden egyes terület másképp. A keleti rész például segít, hogy új ötleteid támadjanak a pénz megszerzésére vonatkozóan.

Okosan a pénzzel!

A délkelet a jövőbeli gyarapodás módjaihoz kapcsolódik, míg az északkelet segít megragadni az előnyös befektetést hozó lehetőségeket. Ha az a célod, hogy megtanulj okosabban bánni a pénzzel, egyben spórolni is szeretnél, a délnyugat energiája lehet a segítségedre, amit a lenyugvásra készülő, délutáni nap jelképez. A feng shui szerint ez az ősz, a betakarítás és a raktározás energiája, tehát kifejezetten jó hatással van akkor, ha spórolni akarsz.

A délnyugati energia aktiválásához tegyél sárga virágokat vagy sárgán virágzó növényeket a lakás ezen részébe, lehetőleg kerámiakaspóban. A párnákhoz, függönyökhöz, terítőkhöz válassz sárga, barna vagy fekete színeket – utóbbit csak mértékkel használd. Ezekkel a megállapodottság és a kényelem érzése jár majd át, és a pénzedet is könnyebben félre tudod majd tenni.

Növeld a jövedelmed és a bevételeidet!

Ha már régóta vágysz fizetésemelésre, de nem kapod meg, vagy vállalkozóként a jövedelmedet szeretnéd növelni, akkor a lakásodnak a nyugati és északnyugati részére kell összpontosítanod.

A lakás nyugati része áll kapcsolatban azzal a vággyal, hogy jómódú és elégedett legyél, míg az északnyugathoz az az érzés kapcsolódik, hogy a te kezedben van az irányítás, és bölcsen tudsz cselekedni.

Az otthonod nyugati és északnyugati területein a fém elem az uralkodó, melynek energiáját a tűz képes kioltani, ha a fémet nem támogatja elég föld elem. Ennek elkerülésére a legegyszerűbb megoldás, ha olyan kiegészítőket helyezel el, melyek erős földenergiát teremtenek – például faszenet agyagedényben. A hatást fokozhatod, ha alá sárga terítőt teszel. A növények is földenergiát hordoznak, ezért kifejezetten jótékony hatással vannak ezeken a területeken.

Keress többet, hogy költekezhess!

Ha részévé szeretnél válni a pénzáramlásnak, tehát olyan helyzetbe kerülni, ahol több pénzt kereshetsz, és egyben költhetsz is, a víz elemet kell használnod – a pénz világszintű áramlása megfelel a víz világszintű áramlásának. Először az északi részre összpontosíts: itt a víz elem a domináns, melyet azzal erősíthetsz, ha fejtetővel észak felé alszol, amennyiben itt található a hálószoba.

Ha nem, akkor az itt található székeket, kanapét vagy foteleket fordítsd úgy, hogy üldögélés közben arccal észak felé nézz. A lakás északi, keleti vagy délkeleti területére valamilyen mozgó, víz jellegű tárgyat helyezz. A mozgó víz energiája fokozza a terület energiaáramlását, ezáltal segít ráhangolódni a környezetedben elhaladó pénzre.

Emellett akassz az otthonod északi részének egyik ablakába egy kristályt, hogy serkentsd az északi energiát. Ha lehet, úgy helyezd el, hogy a felkelő vagy lenyugvó nap fénye ráessen.

 

Forrás: Femina.hu

A cikk másodközlése a Femina írásos engedélyével és jóváhagyásával történik, figyelembe véve a Femina Szerzői jogok idevonatkozó jogi kikötéseit is. A cikk további átvétele, részleteinek közlése, kivonatolása kizárólag a Femina írásos engedélyével lehetséges.