Helyi közélet

2013.12.09. 18:55

Pénzt kapnak vissza

Hajdú-Bihar - A 3 ezer fő feletti lakosú települések kaptak pénzt a köznevelési intézményeikre.

Hajdú-Bihar - A 3 ezer fő feletti lakosú települések kaptak pénzt a köznevelési intézményeikre.

Több mint 108 millió forintot kap 21 hajdú-bihari település, az elnyert pénzeket a köznevelési intézmények kiadásaira fordíthatják a helyhatóságok – derül ki a Belügyminisztérium szombaton közzétett rendeletéből. A legtöbb forráshoz Berettyóújfalu és Derecske jutott, előbbi 11,2 millió forinttal, utóbbi pedig 10,2 millióval gazdagodott. – Minden támogatásnak nagyon örülünk, különösen így év végén – mondta a Naplónak Berettyóújfalu polgármestere.

– Havonta 15 millió forintot utaltunk át az intézmények fenntartására az államnak, ezt sokalltuk. Ezért egyeztetést kezdeményeztünk ennek az összegnek a csökkentéséről. Ennek eredménye, hogy most visszakaptunk 11,2 millió forintot – tette hozzá.

A pénzösszeget a költségvetés szerkezetátalakítási keretéből biztosítják. A támogatást azon 3 ezer fő feletti települési önkormányzatok kaphatják, amelyek egy lakosra jutó adóerő-képessége nem haladja meg a 20 ezer forintot. Azt, hogy melyik helyhatóság mennyi pluszjuttatást kapott, annak alapján határozták meg, hogy a település köznevelési intézményeiben hányan tanulnak.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában