Hová tűnt Daróczi Dávid búcsúlevele?

A rendőrség abban a percben lezárja a Daróczi Dávid rendkívüli halálesetével kapcsolatos közigazgatási eljárást, amint a szakértői véleményeket írásba foglalják és elküldik a BRFK-nak.

A rendőrségnek nincs lehetősége arra, hogy a közigazgatási eljárásról nyilatkozzon. Hallgatásuk alátámasztja, hogy a volt kormányszóvivő saját kezével vetett véget életének, ellenkező esetben ugyanis nyomozást indítottak volna, és azt közölnék a külvilággal. A boncolási jegyzőkönyv egybevág a szemlebizottság helyszíni véleményével, azaz nem találtak idegenkezűségre utaló nyomot. Ugyanakkor a rendőrség meghallgatta azon személyeket, akikkel Daróczi életének utolsó 24 órájában személyesen találkozott vagy telefonon beszélt, elektronikus levelet vagy SMS-t váltott – írja a Bors.

Eleinte arra lehetett következtetni, hogy Liptaival való szakítása indította Daróczit tragikus tettére, ám az eddigi rendőrségi vizsgálatból kiszivárgott információk arra utalnak, hogy ennél sokkal bonyolultabb a helyzet. Minden bizonnyal inkább H. Hubert állhat az események középpontjában, akinek – miként a Bors elsőként megírta – Daróczi Dávid négy búcsú- SMS-t küldött halála napján. Annak a fiatalembernek, aki aztán később rátalált akasztott barátjára.

A lakásban a nyomozók nem találtak semmit, amelyben megmagyarázta volna tettét. A Bors Rendőrségi szakértője azonban felhívta a figyelmet arra, hogy Daróczi napok óta készülhetett az öngyilkosságra, így nagyon is valószínű, hogy írt búcsúlevelet.

Folytatás a Borsonline oldalán >>>