Hotdog helyett DebDoggal nyomul Csehországban Debrecen

Akt.:
Hotdog helyett DebDoggal nyomul Csehországban Debrecen
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Ha Jude Law rajong a debreceni párosért, akkor minden bizonnyal a csehek is fognak!

Az új hungarikummá nyilvánított debreceni páros kolbász felhasználásával készülő „DebDog” is várja az érdeklődőket a 2016. január 14. és 17. között a Brnoban zajló Go-Regiontour regionális turisztikai lehetőségek nemzetközi vásárán. Habár Brno és Debrecen 2015 eleje óta törekszik a szorosabb együttműködésre a gazdaságfejlesztés, a kutatásfejlesztés, az innováció, a turisztika, illetve a kultúra területein, Csehország második legnagyobb városában nem először vendég a cívisváros. Debrecen 2015 januárjában már bemutatkozott a hagyományos négynapos Go-Regiontour vásáron, ahol évről-évre nem csak a csehországi regionális idegenforgalmi lehetőségeket, hanem a külföldi résztvevők saját regionális turisztikai célpontjait is kínálják az érdeklődőknek.

Magyarország második legnagyobb, egyik legdinamikusabban fejlődő városában a kiemelkedő kulturális, oktatási és sportközpontokon túl, a szórakozás és a méltán híres közösségi élet mellett a turizmus is fontos szerepet tölt be. Az elmúlt években a város iránti növekvő turisztikai érdeklődés hatására több olyan fejlesztés történt, amelyek az igények színvonalas kiszolgálásra irányulnak. Az új beruházások, a dinamikusan fejlődő, megújult városrészek, kulturális, turisztikai és gasztronómiai újdonságok évről-évre gazdagabbá teszik Debrecen és a régió turisztikai kínálatát.

Fotó: Magánarchívum Fotó: Magánarchívum ©

Debrecen innovatív város. Törekszik az egyediségre, a megújulásra, a dinamizmusra. Az idei brnoi vásáron a fiatalos, pezsgő Debrecen megújult külsővel jelenik meg önálló, egyedi stílusban kialakított, mintegy 50 négyzetméter alapterületű standon. Az elmúlt években jellemző dinamikus fejlődés nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Debrecen újragondolja pozícióját és jövőképét, így a kontrasztos, élénk színeket alkalmazó op art stílusú debreceni stand remekül visszaadja majd a város pulzáló sokszínűségét. A látogatók megismerhetik, hogy milyen közösségteremtő erő a „debreceniség”, hiszen a standon megkóstolhatják a sokak számára kuriózumnak tartott debreceni páros kolbász felhasználásával készülő „DebDog”-ot is. A város méltán büszke a páros kolbászra – mely saját kultúrával rendelkezik a mangalicatenyésztéstől a feldolgozáson és a kereskedésen át a vendéglátásig –, sőt, a város külön fesztivált is szervez a tiszteletére. S ha Jude Law – amint azt egy interjújában elmondta – rajong a debreceni párosért, akkor minden bizonnyal a csehek is fognak!

Az idei brnoi vásáron való megjelenéssel a cél az, hogy Debrecent mint turisztikai célpontot népszerűsítsük, s a cseh turisták érdeklődését növelni, erősíteni tudjuk. Ennek jegyében az első napon Papp László polgármester megbeszélést folytatott Petr Vokrállal, Brno polgármesterével. Felkereste a standot és találkozott Papp Lászlóval Milan Štěch, a Cseh Szenátus elnöke és Klára Dostálová területfejlesztési miniszterhelyettes asszony. Látogatást tett a standon Anna Matoušková kulturális miniszterhelyettes is.

– DMJV Polgármesteri Hivatal –
hirdetés