Hosszú hétvége következik

Debrecen – A megszokottól eltérően működnek az üzletek és a szolgáltatók is.

Akinek munkája engedi, négynapos pihenő előtt áll. A március 15-ei ünnepnapon zárva lesznek a kereskedelmi egységek, kivéve a benzinkutakat és egyes családi kisboltokat. Pénteken a hivatalokban és közintézményekben munkaszüneti nap lesz.

Megváltozik a közlekedés rendje is a hosszú hétvégére. A MÁV vonalain március 14-én a pénteki, március 15-én a szombati, március 16-án és 17-én az ünnepnapi, március 18-án a vasárnapi közlekedési rend lesz érvényes.

Változások az ünnep miatt

A távolsági buszok szerdán a hét utolsó munkanapjára, csütörtökön munkaszüneti napra, pénteken és szombaton szabadnapra érvényes menetrend szerint közlekednek. Március 18-án a hét első munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje lesz érvényben.

Március 15-én a DKV autóbusz-, trolibusz- és villamosjáratai munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek, az ünnepi programok miatt bizonyos változtatásokkal. Többek között, 9.30-tól várhatóan 9.45-ig a Városháza és a Kálvin tér között a villamosközlekedés szünetel. A DKV járatai március 16–17-én (péntek–szombat) szabadnapi, március 18-án munkaszüneti napi menetrend szerint közlekednek.

HBN