Hajdú-Biharban megteltek az átkelők, már a Békés megyeieket ajánlják!

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Kovács Péter
Létavértes, Nyírábrány – Késő délután tovább nőtt a személygépkocsik várakozási ideje a magyar-román határ hajdú-bihari szakaszán. Létavértesnél immár öt, Nyírábránynál pedig mintegy három órát kell várakozniuk a személyautókkal utazóknak – derül ki a police.hu-n közölt adatokból.

Mint arról beszámoltunk, délelőtt az Ártándnál felduzzadt kocsisor miatt a 42-es főúton a bedői elágazásnál a teher- és személyforgalmat Létavértes felé kezdték terelni. Ez szakaszosan azóta is érvényben van – mondta el dr. Dobó Dénes, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Itt egyébként a teherautók mintegy kétórás sorban állásra számíthatnak.

A rendőrség azt kéri, aki teheti, válassza a Békés megyei határállomásokat!

Ugyanakkor jó hír, hogy az éjjel Berettyóújfalu és Mezőpeterd között történt balesetben károsult járművek műszaki mentése véget ért, félpályás útzár sincs érvényben, ám a rendőrség a megnövekedett forgalom miatt minden járművezetőt fokozott óvatosságra, türelemre int.

HBN


Délelőtt írtuk:

Hosszú a kocsisor a határon, Létavértes felé terelnek
Ártánd – Noha a 42-es főúton történt éjjeli baleset miatti útzárat 8 óra előtt feloldották, hosszú kocsisor alakult ki az ártándi határátkelőnél. Több mint két órára nőtt a személy- és teherforgalomban a várakozás ideje, ezért fél 11-től előreláthatóan délig, de szükség esetén tovább is, a bedői elágazásnál Létavértes felé terelik a kilépő forgalmat – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Dobó Dénes főhadnagy, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség azt kéri a Romániába tartó autósoktól, hogy ha tehetik, Létavértesnél és Nyírábránynál lépjék át az országhatárt, és a balesetek elkerülése érdekében fokozott óvatossággal vezessenek.

A várakozási idő megnövekedését az okozhatja, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások hazaindultak szabadságra.

HBN


Jelentős torlódás a csengersimai és a létavértesi határállomáson
Jelentős torlódás alakult ki a Csengersima-Pete és a Létavértes-Székelyhíd közötti magyar-román határállomáson szombat délután, a kilépő személyforgalomban négy-öt órás várakozásra kényszerülnek az utazók – közölte a rendőrség a honlapján.