Hossztól függ az elégedettség

A sztárok is rendszeresen változtatják a hajuk hosszát
A sztárok is rendszeresen változtatják a hajuk hosszát - © Fotó: AFP
Budapest – A hajhossz változtatása nehezebb az új hajszín választásánál is.

Minden második nő elégedetlen a hajával. Az elégedettség arányos például a hajhosszal – derül ki egy 1500 magyar nő körében végzett felméréséből.

Óvatosan a színválasztással

Ha választhatnának a legtöbben barna hajat szeretnének (42 százalék). Szőke a megkérdezett nők 36 százaléka szeretne lenni, vörös 16, fekete pedig mindössze 4 százalék. A nők többsége (81 százalék) meg is valósítja a vágyát és olyan színű frizurát visel, amilyet szeretne.

– A hajfestés sok elrontott frizuráért felelős, ezért nem árt előtte pár dolgot figyelembe venni. Az új hajszínnek illeszkednie kell egyéniségünkhöz, harmonizálnia kell ruhatárunkkal és ékszereinkkel. Új hajszínünket viselnünk kell a munkahelyen is, így jól gondoljuk meg a drasztikus változtatásokat. Ha először akarjuk frizuránk színét megváltoztatni, forduljunk szakértő fodrászhoz – javasolja Lafferton Annamária fodrász. A hajhossz változtatása még az új hajszín választásánál is nehezebb. Nem csoda, hogy a válaszadók több mint harmada (36 százalék) nem olyan hosszúságú hajat visel, mint amire vágyik. A megkérdezettek többsége (49 százalék) félhosszú hajat szeretne, 36 százalék hosszút, 15 százalék pedig rövidet.

A nők elégedettsége pedig arányos a haj hosszával. Minél hosszabb a haj, annál nagyobb az elégedettség. A hosszú hajúak 80 százaléka elégedett a hosszával, a félhosszú hajat viselők kétharmada (62 százalék), a rövid hajúak már csak felének (54 százalék) tetszik.

Összességében a fekete hajú nők a legelégedettebbek a frizurájukkal (57 százalék). Viszont színével a szőkék a legelégedettebbek: 94 százalékuk nem akar más színű hajat. A szőkék nem szeretnének fekete hajat, barnát is csak 3 százalék, vöröset pedig mindössze 2 százalék. Viszont a feketék sem akarnak szőkék lenni, de 17 százalékuk szívesen lenne barna, 10 százalékuk pedig vörös.

A legkevésbé a vörösek elégedettek a frizurájukkal (40 százalék), közülük a legtöbben ha tehetnék barnák (10 százalék) vagy szőkék (6 százalék) lennének.

A barnákra buknak a férfiak

– A nők többsége szerint a férfiak a szőke, hullámos, hosszú hajra buknak – de csak 2 százalékuk visel ilyen frizurát. Ezzel szemben a felmérés kapcsán megkérdezett 100 férfi kétharmadának (65 százalék) a barnák és feketék tetszenek inkább, míg a szőkékre csak 22 százalékuk bukik.

HBN

Címkék: ,hirdetés