Véradás

2019.08.28. 19:41

Nyerhet, és jót is tehet

A nyaralókat is kérik, hogy menjenek el a pihenőhelyükön szervezett vér­adásokra.

Véradásra kéri a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete mindazokat, akik vért adhatnak; tehát egészségesnek érzik magukat, 18 és 65 év közöttiek, testsúlyuk nagyobb 50 kg-nál, és az elmúlt 56 napban nem adtak vért.

Tart a nosztalgiavéradás-sorozat megyénkben: augusztus 28-án Balmazújvároson, Létavértesen és 29-én Hajdúszoboszlón. Itt, a fürdővárosban, nem marad el a hagyomány: egy ismert helyi festőművész, Póka György alkotását kisorsolják a nap véradói között.

Minden véradó részt vehet egy másik sorsolásban: a Magyar Vöröskereszt nyári országos véradókampányában fitneszórát, nyaralást, borkóstolót sorsolnak ki minden hazai donor között, ezenkívül heti nyereményeket, koncertjegyeket is beletesznek a kalapba a szervezők. A véradóknak annyit kell tenniük, hogy a köszönőkártyájukon – amit véradás után kapnak – található egyedi kódot feltöltik a Magyar Vöröskereszt oldalára.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában