Hősies küzdelem után megtartották tagságukat

Hősies küzdelem után megtartották tagságukat
Tenisz. Nem a legjobb formában kezdte az alapszakaszt a DEAC az első osztályú csapatbajnokságban: előbb a Szentesi TK csapatától kapott ki 6/1 arányban, majd a Budapest Építőktől szenvedett súlyos vereséget 7/0-ra. A rájátszás – a bennmaradásért – már jobban sikerült, miután a csapat a Pécs VTK gárdáját legyőzte 4/3-ra – ez elegendő volt a tagság megtartásához.


A Pécs elleni sorsdöntő mérkőzés változatosan alakult, miután a páros mérkőzéseket követően  az eredmény 1/1-re alakult, majd a Pécs 3/1-es vezetésre tett szert. Ami azt jelentette, hogy a DEAC-nak mindhárom mérkőzését meg kellett nyernie. Előbb dr. Varga Beáta diadalmaskodott két szettben, majd dr. Bágyi Kinga nyert döntő szettben. A sorsdöntő mérkőzést 3/3-as állásnál Gáthy Éva játszotta, aki végül drámai küzdelem után megnyerte a sok kettőshibával tarkított mérkőzést. Az 5. és 6. helyért a DEAC a Balatonboglár csapatával mérkőzött meg. A küzdelmet a BBTC nyert 5/2 arányban, így a debreceniek a 6., de a bennmaradó helyet szerezték meg.
A csapat tagjai közül dr. Bágyi Kinga és dr. Varga Beáta szerepelt a legjobban, akik két egyes és két páros mérkőzést nyertek, de dicséret illeti Gáthy Évát is, aki sorsdöntő derbin aratott sikert. HBN

 

A csapatbajnokság végeredménye:
1. ZTE
2. Győr
3. Szentes
4. BP Építők
5. BBTC
6. DEAC Sport Kft.
7. Pécs VTK
8. Gödöllő (visszalépett)

Címkék: