Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.04.08. 16:53

Alkalom szüli a találkozókat

<p>Nyíregyháza - Géresi József: kedvez nekünk a magyar-bosnyák gazdasági megállapodás, esélyeinket növelik az Bosznia-Hercegovinában várható fejlesztések, mint például energiaracionalizálás, üzemenyagellátás,közúthálózat, ivóvízellátás, bányászat.</p>

A hazai iparosság is megmutatta magát abban a magyar kiállítói körben, amely a múlt héten szerepelt Bosznia Hercegovinában a Mosztári Vásáron – számolt be Géresi József, aki az IPOSZ országos alelnökeként vett részt a sokat ígérő magyar-bosnyák gazdasági kapcsolatok elmélyítését is szolgáló rendezvényen.

A megyei iparos vezető lapunknak arról is beszámolt, hogy a mosztári tőkekihelyezési konferencián sikerült a kint tartózkodó magyar gazdasági miniszterrel is megegyezni egy hamarosan létrejövő találkozóban. Ezen a 600 ezer mikro-, és kisvállalkozót számláló nemzeti kisiparnak az uniós versenyszempontból tarthatatlan helyzetét, s az ebből való kilábalás lehetőség fogják megbeszélni.

A nyíregyházi IPOSZ alelnök a balkáni ország gazdasági és kereskedelmi kamarájának elnökével is tárgyalt. Jövőbeni együttműködésüket elhatározva többek között megállapodtak az információs rendszerek összekapcsolásában, a magyar kézműves szakképzési tapasztalatok átadásában, továbbá együtt igyekeznek igénybe venni a közös projektekhez elérhető brüsszeli és saját kormányzati pályázati forrásokat.

- Galambos Béla -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!