Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.08. 19:34

Szerdától bünti a választási plakátokért

<p>Miskolc - A választási törvény szerint április 8-ig el kellett távolítani a március 9-én megtartott népszavazásra buzdító plakátokat a közterületekről.&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/plakatok-miskolc-valasztas-nepszavazas.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Ez azoknak a kötelessége, akik kihelyezték, vagy akinek megbízásából kiragasztották a hirdetményeket. A plakátok eltüntetését (illetve el nem tüntetését) a polgármesteri hivatal közterület-felügyeleti és településrendészeti főosztálya ellenőrzi Miskolcon. Papp Tamás főosztályvezetőtől megtudtuk, ők minden nap ellenőriznek – nem csak a választmányi hirdetmények tartoznak hozzájuk – így minden nap van valamilyen határidő, ami lejár. (Minden más plakát is az ő ellenőrzésük alá tartozik, amióta megkötötték az együttműködési megállapodást a Miskolc Holding Zrt.-vel.) Ha a határidőn túl is kint marad a plakát, akkor először értesítik a hirdetőt, majd következne a szabálysértési eljárás, ám ez utóbbira ritkán van szükség. (Ha igen, – ez választási plakátok esetén még nem fordult elő – a hatósági osztály folytatja az eljárást.)

Fidesz, SZDSZ

A legtöbben ugyanis már a figyelmeztetés után leszedik a hirdetményt. A főosztályvezető még elmondta, a népszavazás előtti kampány idején elenyésző volt a plakátok száma, főleg a korábbi választásokhoz képest. Az elkövetkező napokban ellenőrzik majd, hogy maradt-e belőlük a közterületeken.

A népszavazás előtt Ózdon a Fidesz és az SZDSZ helyezett ki plakátokat – közölték a városházán. A falragaszok jelenleg is kinn vannak, ezért a helyi közterület felügyelet szólítja majd fel a pártokat azok eltávolítására. Megtudtuk: az önkormányzatnak még soha nem kellett büntetést kiszabnia ebben az ügyben, mert a felszólítások után a plakátok kihelyezői mindig gondoskodtak leszedésükről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!