Hőség – Nem dőlt meg az áramfogyasztási rekord

Egy férfi vizet iszik a hőség miatt elrendelt vízosztáson a Déli pályaudvaron 2018. július 30-án. A rendkívüli és tartós hőség miatt országosan életbe lépett a hőségriadó, a vörös kód. A napi középhőmérséklet helyenként a 27 Celsius-fokot is meghaladhatja, a legmagasabb hőmérséklet 35 Celsius-fok is lehet.
Egy férfi vizet iszik a hőség miatt elrendelt vízosztáson a Déli pályaudvaron 2018. július 30-án. A rendkívüli és tartós hőség miatt országosan életbe lépett a hőségriadó, a vörös kód. A napi középhőmérséklet helyenként a 27 Celsius-fokot is meghaladhatja, a legmagasabb hőmérséklet 35 Celsius-fok is lehet. - © MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Budapest – Nem dőlt meg az idei áramfogyasztási rekord az elmúlt forró napokban – közölte a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. az MTI megkeresésére kedden.

A tájékoztatás szerint a rendszerterhelés hétfőn 6000 megawatt (MW) alatt maradt. Ezen a nyáron eddig június 21-én volt a legnagyobb az ország villamosenergia-fogyasztása, a rendszerterhelés elérte a 6358 megawattot.

Az eddigi nyári csúcsterhelést 2015-ben regisztrálták, akkor július 8-án a rendszerterhelés 6457 MW volt.

A rekord téli csúcsterhelés, illetve a hazai abszolút rekord az idei március 2-i volt, amikor a rendszer terhelése elérte a 6835 megawattot.

A Mavir közölte: felkészültek a megemelkedő fogyasztói igények kiszolgálására is.

– MTI –


A bőséges folyadékbevitel minden korosztály számára ajánlott!
Hajdú-Bihar - Hűtsünk, árnyékoljunk, kerüljük a tűző napot – javasolja az orvos. Debrecen. A nagy hőségben elsődleges szempont, hogy figyeljünk oda a rendszeres folyadékbevitelre, valamint reggelente jól szellőztessük ki a lakást, majd sötétítsünk be annak érdekében, hogy ne melegedjen fel az ott...