Hőség – A börtönökben is gyakrabban ellenőrzik az élelmiszereket

Budapest, 2012. július 6., péntek (MTI) – Ellenőrizzék gyakrabban a büntetés-végrehajtási intézetekben az élelmiszerek hűtését, kezelését, az intézeti étkeztetést, valamint a postán beküldött, illetve látogatáskor behozott élelmiszercsomagok tartalmát – többek közt ezt tartalmazza a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) a napokban kibocsátott körlevele.

 

Az MTI érdeklődésére a BVOP közölte: a körlevélben arra hívták fel a bv-szervek vezetőinek figyelmét, hogy az emberi szervezet hőség miatti fokozott igénybevétele miatt a büntetés-végrehajtás személyi állományának szolgálatteljesítése, illetve a fogvatartottak elhelyezése és munkáltatása során milyen szempontok szerint járjanak el.

Az intézkedés többek között kitér arra, hogy fokozott figyelemmel szervezzék meg az őr- és szolgálati helyeken a személyi állomány szolgálatteljesítését. A kedvezőtlen körülmények között dolgozók kapjanak védőitalt, illetve rövidebb időközönként váltsák egymást, ha ezt a helyi viszonyok lehetővé teszik.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy fokozottan ügyeljenek a szállítások és előállítások előkészítésére, végrehajtására. Intézkedjenek a megfelelő mennyiségű és minőségű ivóvíz, szükség esetén más védőital biztosításáról a személyi állomány és az előállított, szállított, munkát végző fogvatartottak részére is.

Ugyancsak szerepel a körlevélben, hogy fokozottan ellenőrizzék a krónikus, rendszeresen gyógyszert szedő szív-, érrendszeri, légúti, vese- és anyagcsere betegek állapotát, folyadékfogyasztását.

A BVOP azt is írta az intézetvezetőknek, hogy a helyi adottságok és lehetőségek függvényében intézkedjenek a folyamatos ivóvízellátásról, a zárkák, körletek kielégítő szellőzésének biztosításáról, a levegőn tartózkodás, illetve levegőn végzett sportolás optimális időzítéséről.

 

 

bne \ bpg \ blz

 

MTI

Címkék: