Horváth Csaba lett az MSZP fővárosi elnöke

Horváth Csabát választotta elnökévé az MSZP fővárosi szervezete pénteken.

A politikust a küldöttek 92 igen szavazattal, 26 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül támogatták. Molnár Zsolt és Józsa István a szervezet alelnöki posztját töltheti be.

Az új elnök a szavazás utáni sajtótájékoztatóján azt mondta: a programja csak eredményes összefogással lehet sikeres, ennek alapja pedig a zéró tolerancia a visszaélésekkel szemben. Horváth Csaba arra kéri Pintér Sándor belügyminisztert, hogy nyújtson be az igazságfeltárást gyorsító törvényeket, hogy ne húzódjanak évekig az eljárások. Hozzátette: cél az is, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit legalább annyira megillessen, mint Várhegyi Attila volt fideszes pártigazgatót.

Horváth Csaba arról is beszélt: a Közösségi város – Zöld Budapest program az összefogáson alapul, így minden olyan párttal, civil szervezettel egyeztetnek a következő néhány hétben, amely egyetért ennek értékrendjével. Hangsúlyozta: a tárgyalások lezárultáig sem találgatásokra, sem személyi kérdésekre nem kíván reagálni. Kérdésre válaszolva elmondta: a mostani küldöttértekezleten nem volt olyan napirend, miszerint változna a főpolgármester-jelöltsége, a pártban a február 26-án elfogadott helyzet érvényes továbbra is.

A politikus arról is beszámolt: július mind a négy csütörtökén szeretne Budapest-fórumot tartani egy fővárosi kávézóban, ahol a többi között környezetvédelmi, egészségügyi és kulturális témákról beszélgetne az érdeklődőkkel.

– Független HÍrügynökség –