Hortobágyon talált menedéket a halál elől Fülöp

Hortobágyon talált menedéket a halál elől Fülöp
© Fotó: madarpark.hu
Hortobágy – Senki nem akarta gondját viselni, miután meglőtték az apró baglyot, és amputálni kellett a szárnyát. Kivéve persze a hortobágyi Madárkórház elhivatott, csupaszív szakembereit.

A Madárkórház Alapítvány Facebook-oldalán és hivatalos honlapján tette közzé a kis madár megpróbáltatásokkal teli, ám happy enddel végződő történetét, amelynek legfontosabb üzenete minden bizonnyal az, hogy a sérült, számkivetett madaraknak határon innen és túl még mindig Hortobágy nyújtja a legbiztosabb menedéket. Fülöp sok más társával együtt az Arad melletti Simonyifalva központjában élte az erdei fülesbaglyok megszokott életét, amikor valaki meglőtte, amelynek következtében felkarcsontja olyan súlyosan roncsolódott, hogy életét csak a teljes szárny amputációjával lehetett megmenteni. Egy helyi állatorvos vállalta is az életmentő beavatkozást, a műtét után azonban már nem képes többé a szabad életre.

Megmentői, ideiglenes befogadói egy héten keresztül kerestek új otthont, menhelyet a madár számára. Megdöbbbentő válaszokat kaptak:

Itt tartana a mai európai empatikus gondolkodás?”

Természetesen elhozhatják, elaltatjuk…”

Szerencsére nem adták fel, megtalálták a hortobágyi Madárkórházat, ahol biztos helyre került a bagoly. Fülöp életerős, ő sem szeretné feladni – olvasható a bejegyzésben.


Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az énekesmadarakkal ellentétben a vízi szárnyasokat nem tanácsos táplálni. A vízimadarak etetése – hiába a jó szándék – nemcsak felesleges, de tömegesen sodorja veszélybe, betegíti meg és ítéli pusztulásra az állatokat! A vízimadarak életmódja és téli túlélési sza...

Hortobágy - A Hortobágyi Madárkórház egyik lakója félreérthetetlen gesztusokkal adta mindenki tudtára, mennyire szeretne felpattanni végre a fal tövében pihenő ródlira. A videót a Hortobágyi Madárkórház tette ki a Facebook-oldalára néhány nappal ezelőtt. Az állat egyszer csak csipkedni kezdte ...