Hortobágyi tűzeset – Nagyobb erőre, beavatkozásra volt szükség

Akt.:
A kép illusztráció
A kép illusztráció - © Fotó: Derencsényi István
Hortobágy – Kettes kiemeltségű riasztást kaptak a lánglovagok, amikor tizenöt hektáros terület égett le szombat este Hortobágy-Kónya közelében.

Papp-Kunkli Nóra tű. hadnagy elmondta, szoktak lenni szabadtéri tüzek a betakarítás ideje alatt, vagy amikor egy rosszabb állapotú munkagép lángra lobban, azonban a jelenlegi tűz esetét még vizsgálják. A terület nagysága miatt több tűzoltónak kellett kivonulni a helyszínre, akik több ponton próbálták körülhatárolni a területet, hogy a tűz ne terjedjen tovább. A lángokat négy vízsugárral és kéziszerszámokkal a debreceni, a hajdúszoboszlói, a hajdúböszörményi, a tiszafüredi hivatásos és a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók oltották, a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. Jelentősebb anyagi kár keletkezett, az okokat még vizsgálják.

HBN


Debrecen - Eloltották az ősgyeptüzet Hortobágy-Kónya térségében, amely 15 hektáron lángolt - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője vasárnap az MTI-vel. Papp-Kunkli Nóra tájékoztatása szerint a szombat délután lángra lobbant ősgyepet és erdei aljnövényzetet 24 tűz...