Hortobágyi Lovasnapok: A paripáké lesz a főszerep hét végén

Akt.:
Hortobágyi Lovasnapok: A paripáké lesz a főszerep hét végén
Hortobágy – A számtalan lovaszám mellett kísérőrendezvényekkel is bővítik a programot.

Idén 46. alkalommal kaphatnak ízelítőt a magyar lovas– és népi kultúra hagyományaiból azok, akik ellátogatnak a július 7–én kezdődő Hortobágyi Lovasnapokra.

A Mátai lovaspályán és környezetében zajló kétnapos rendezvényen a vendégek számos bemutató és sportesemény során csodálhatják meg a paripákat, s ami külön kuriózuma az eseménynek, hogy a számok többsége interaktív, mindenki bekapcsolódhat a különféle attrakciókba. A kicsik a pónigalopp-versenyen mérhetik össze tudásukat, a felnőttek pedig akár lovak hátára pattanva birkózhatnak egymással.

A bőség zavara

A rendezvény nem titkolt célja, hogy minél szélesebb körben ismertessék meg az embereket a magyarság hagyományaival és történetével, ehhez nyújt segítséget a lovasnapok két kísérő rendezvénye, a hajdani nomád életmódot felidéző Honfoglalás kori lovas –illetve a Karikásostor tábor. A Hortobágyi Csárdában tartott hétfői sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a programok terén a bőség zavarával „küszködtek” a szervezők, melyek mindegyike rendkívül nívós, továbbá igyekeznek évről–évre újabb és újabb bemutatókkal, versenyekkel bővíteni az amúgy sem csekély számú programtervet. Emellett kiemelték a méltán híres Országos Csikósbajnokságot, melyet idén 19. alkalommal tartanak, továbbá a kettes fogatok akadályhajtását, melyre a magyar válogatott tagjai érkeznek a hétvégén. Az idei esemény alkalmából több fejlesztést is végrehajtottak a helyszíneken, a lovaspályán ezúttal 23 természetes és mesterséges akadály nehezíti a versenyzők dolgát, de a lelátókon is többen figyelhetik kényelmesen a küzdelmeket.

HBN–TOB

Címkék: ,