Hortobágy: Mindkét fél bíróságra menne

Hortobágy: Mindkét fél bíróságra menne
Hortobágy – „Szerdán is részt vettem az átadás-átvétel folyamatában. Az eljárás során a visszaélésekre utaló adatokat és dokumentumokat számomra nem tárták elő, ezért érdemben azokra reagálni nem tudok” – nyilatkozta szerdán a Naplónak a nyolvánosságtól eddig elzárkózó Gencsi Zoltán, a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. múlt héten leváltott ügyvezetője.

„Általánosságban azt tudom mondani, hogy a hortobágyi nonprofit kft.-nél olyan szoros minőségbiztosítási, – ellenőrzési – és tanúsítási rendszerek segítik a biogazdálkodást, amelyek a gazdasági cselekmények teljes körű dokumentálására épülnek. Tehát nem tartom életszerűnek olyan pénzügyi műveletek végrehajtását, ahol nincs valós gazdasági teljesítmény, és nincs minőségbiztosításilag is átlátható dokumentáció.

A régi magyar állatfajták biokörülmények között való teleltetéséhez a saját takarmánytermő terület szűkössége miatt rendszeresen kényszerülünk ökológiai gazdálkodásból származó takarmány vásárlására a helyi, főleg hortobágyi gazdálkodóktól.

Ők saját tulajdonú vagy a nemzeti parktól bérelt területen állítják elő ezt a speciális minőségű takarmányt” – fogalmazott Gencsi Zoltán. Arra a kérdésre, hogy ez nem volt-e összeférhetetlen a vezető-helyettesei részéről, Gencsi Zoltán úgy válaszolt, önmagában nem, csak ha gazdasági kárt okoztak vele.

Perre mennek

Az ügyben érintettek visszautasítják az őket ért vádakat, kijelentik hogy, a Hortobágyi Nonprofit Kft.-nek kárt nem okoztak. Igazuk védelmében ügyvédhez és egyben birósághoz fordulnak. Bővebb nyilatkozatot az ügy képviseletével megbízott ügyvédük fog hamarosan tenni – kaptuk az értesítést dr. Mohácsi Ferenc ügyvédtől a szerdai Naplóban megjelent Szertefoszlott délibáb című cikkre hivatkozva.

Csütörtökön, azaz ma befejeződik a kft.-nél a vezetőváltás utáni átadás-átvétel, és néhány napon belül megtörténik a büntetőfeljelentés is a rendőrségen – tudtuk meg a társaság jogi képviselőjétől, Orosz Jánostól, aki reagált ügyvéd kollégája bejelentésére is. Elmondta, örömmel veszi a bírósági eljárást, mert így az eddig meg nem nevezett személyek a széles nyilvánosság előtt is ismertté válhatnak.

HBN-ÉP

Nem „zavaros” a halgazdasági víz

Törvénytelenségeket gyanítanak a hortobágyi cégnél