Horribilis Oscar-díj

Oscar dos Santos Emboaba Júnior
Oscar dos Santos Emboaba Júnior - © Fotó: Getty Images
A kínai horoszkópban a Kakas esztendejébe lépve nemcsak a képzelet szárnyal, hanem az árak is csillagászati méreteket öltenek. Kína egyre több sztárfutballistát vonz mágnesként – a legújabb fogás Oscar. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

A brazil válogatott középpályása négy esztendő után hagyta ott az angol topklubot. A Chelsea-t! Huszonöt évesen! A brazil! A Premier League listavezetőjének int búcsút, engedve a kínai Szuperligában szereplő sanghaji csapat, a SIPG csábításának. A távol-keletiek 60 millió eurót (18,6 milliárd forint) utaltak az Abramovics-birodalomnak.

Oscar dos Santos Emboaba Júnior néhány napig egészen biztosan a világ legjobban fizetett futballistája lesz: hetente 400 ezer fontot (ami 145 millió forintnak felel meg) tehet majd zsebre. Hamarosan megelőzhetik a kereseti rekordert, mivel küszöbön a megállapodás Carlos Tévezzel: a másik sanghaji együttes, a Shenhua mesés szerződést kínált a még a Boca Juniorst erősítő argentin csatárnak (a heti 615 ezer font 223,5 millió forintot kóstál). A rohamlépteket diktáló Kína átrendezheti a futballvilág térképét. Ugyan miért csodálkozunk ezen, amikor 2016. december 31-én éjfél előtt három perccel kínai híradót sugárzott a magyar köztévé?!

Ladányi Tóth LajosSporthírek