Horogkereszteket festettek egy lakóház falára Püspökladányban

Akt.:
Horogkereszteket festettek egy lakóház falára Püspökladányban
© Fotó: Facebook
Debrecen – Horogkereszteket és “meghalsz” feliratot festettek ismeretlenek egy püspökladányi családi házra – erősítette meg a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtószolgálata az erről szóló sajtóinformációt csütörtökön az MTI-nek. A rendőrség eljárást indított az ügyben.

A Roma Sajtóközpont (RSK) közlése szerint egy háromgyerekes család házát rongálták meg ismeretlenek még szerda hajnalban, amikor halálos fenyegetést és horogkereszteket festettek az épület falára. Emellett az udvarra bedobtak egy kutyatetemet.

A családfő az RSK-nak azt nyilatkozta, hogy nincs haragosa, rendezett körülmények között élnek, kétkezi munkából tartja el családját. A kutya nemrég elhunyt édesanyjáé volt, akinek a háza pár száz méterre van az övétől. Az állat eddig annak udvarán volt, az üressé vált ingatlan őrzése miatt.

A rendőrség közölte: az ügyben a püspökladányi rendőrkapitányság bűnügyi osztálya önkényuralmi jelkép használata vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen.

A rendőrök a helyszíni szemle során “a ház udvarában valóban találtak egy elpusztult kutyát, de az állaton sem külsérelmi nyomok, sem mérgezésre utaló jelek nem voltak, a helyszínre érkező állatorvos sem talált ilyeneket” – közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy a bűncselekmény körülményeinek tisztázása folyamatban van.

– MTI –
hirdetés